Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Najava – Jarboe: U Močvaru dolazi jedna od najutjecajnijih glazbenica današnjice

23.02.2015. Luka Sinković
facebook.com/TheLivingJarboe

facebook.com/TheLivingJarboe

U zagrebačku Močvaru 5. ožujka dolazi jedna od najvećih i najutjecajnijih ikona alternativne scene. Riječ je o Jarboe, bivšoj klavijaturistici i vokalu znamenitog benda Swans s kojima je surađivala od 1984. do 1997. godine. Swanse smo unazad dvije godine gledali dva puta, a najrecentniji koncert je onaj iz 10. mjeseca prošle godine.

Nakon što se upušta u solo karijeru, Jarboe izdaje više od 20 solo izdanja te surađuje s brojnim glazbenicima, među kojima su Neurosis, A Perfect Circle, Puscifer, Jesu i Phil Anselmo. Kompletan njen opus govori sam za sebe, no najbolje se u to uvjeriti i na live nastupima gdje kompletna priča dobiva smisao, jer njezin umjetnički performans nerijetko nadilazi obično koncertno iskustvo.

Podršku će joj pružiti čelistica Helen Money koja je kao solistica ili kao pratnja nastupala s brojnim velikim imenima, poput Morrisseya ili Boba Moulda.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 65 kuna, dok na dan koncerta rastu na 80. Iste možete kupiti na pretprodajnim mjestima: Klub Močvara (Trnjanski nasip bb), Dirty Old Shop (Tratinska 18) i Rockmark (Berislavićeva 13)

(Visited 47 times, 1 visits today)

Komentari