Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava: Miki Solus promovira debitantski album u Tvornici

25.03.2015. Marta Lučić
Foto: facebook.com/miki.solus

Foto: facebook.com/miki.solus

Zagrebački kantautor Miki Solus u subotu, 28. ožujka predstavit će svoj dugoočekivani debut album u Tvornici kulture. Spoj repa, funka i zaraznih refrena umotanih u pametne i duhovite rime ispunit će pogon Tvornice plesom i dobrim vibracijama.

Simpatičnog kantautora za klavijaturama prati njegov bend kojeg čine Frane Visković  (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Bend iza sebe (osim bolesnih tekstova sa super mjuzom) ima preko 100 koncerata u regiji te singlove Pun kufer i Hipster. Nedavno izdan singl Suncobran najavljuje Mikijev debitantski album pod etiketom Yammat FM-a. “Muzika za djecu i penzionere” izašao je prije par dana i dostupan je besplatno na Bandcamp stranici benda. Osim veselja i cover ilustracija nalik onim iz faze crtanja u ranom djetinjstvu (prije painta!), na albumu se uz prethodno navedene hitove nalazi još i jedan stariji – Mrtav je Johnny.

Nakon što smo ispratili Mikijev koncert u ljubljanskoj Hali Gali, uvjerili smo se da imamo kvalitetnih domaćih ‘proizvoda’ koji dospijevaju u eter, a nisu isprazni pop, te da Slovenci (poglavito Slovenke u ovom slučaju) prate našu glazbu te da su manje više izgradili Mikijevu fan-bazu. Zato ovu subotu podržimo Miki Solusa i njegov konačno izašli album prvijenac, makar ne bili djeca ili penzioneri.

Ulaznice za koncert u Tvornici Kulture su u prodaji po cijeni od 20 kn, odnosno 25 kn na dan koncerta i to na službenim prodajnim mjestima i preko Entrio servisa. –> Čiji je dečko hipster? – Pizdamaterizam po Mikiju Solusu

(Visited 98 times, 1 visits today)

Komentari