Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Najava: Miki Solus promovira debitantski album u Tvornici

25.03.2015. Marta Lučić
Foto: facebook.com/miki.solus

Foto: facebook.com/miki.solus

Zagrebački kantautor Miki Solus u subotu, 28. ožujka predstavit će svoj dugoočekivani debut album u Tvornici kulture. Spoj repa, funka i zaraznih refrena umotanih u pametne i duhovite rime ispunit će pogon Tvornice plesom i dobrim vibracijama.

Simpatičnog kantautora za klavijaturama prati njegov bend kojeg čine Frane Visković  (akust. bas) i Andreja Tačigina (cajon). Bend iza sebe (osim bolesnih tekstova sa super mjuzom) ima preko 100 koncerata u regiji te singlove Pun kufer i Hipster. Nedavno izdan singl Suncobran najavljuje Mikijev debitantski album pod etiketom Yammat FM-a. “Muzika za djecu i penzionere” izašao je prije par dana i dostupan je besplatno na Bandcamp stranici benda. Osim veselja i cover ilustracija nalik onim iz faze crtanja u ranom djetinjstvu (prije painta!), na albumu se uz prethodno navedene hitove nalazi još i jedan stariji – Mrtav je Johnny.

Nakon što smo ispratili Mikijev koncert u ljubljanskoj Hali Gali, uvjerili smo se da imamo kvalitetnih domaćih ‘proizvoda’ koji dospijevaju u eter, a nisu isprazni pop, te da Slovenci (poglavito Slovenke u ovom slučaju) prate našu glazbu te da su manje više izgradili Mikijevu fan-bazu. Zato ovu subotu podržimo Miki Solusa i njegov konačno izašli album prvijenac, makar ne bili djeca ili penzioneri.

Ulaznice za koncert u Tvornici Kulture su u prodaji po cijeni od 20 kn, odnosno 25 kn na dan koncerta i to na službenim prodajnim mjestima i preko Entrio servisa. –> Čiji je dečko hipster? – Pizdamaterizam po Mikiju Solusu

(Visited 100 times, 1 visits today)

Komentari