Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Glazba

Najava – Neurosis: Premijerno gostovanje jednog od najutjecajnijih bendova današnjice

18.05.2014. Luka Sinković
facebook.com/officialneurosis

facebook.com/officialneurosis

Neurosis će u sklopu svog pohoda po Europi konačno posjetiti i Hrvatsku. Tako će jedan od najutjecajnijih bendova današnjice 1. srpnja nastupiti u vrlo prigodnom Pogonu Jedinstvo. Uz Hrvatsku, po prvi puta će posjetiti i Grčku, a kao povod ovom gostovanju možemo djelomično navesti i vrlo uspješno ovogodišnje gostovanje Scotta Kellyja u Močvari, inače vokala i gitarista benda.

Priča započinje još davne 1985. kada s bendom startaju Scott Kelly, Dave Edwardson i Jason Roedar, dok im se kasnije pridružuju Steve Von Till (89′), Noah Landis (95′), a od nedavno i Jason Graham. Sirovi početak donosio je punk i hardcore glazbu, no kroz godine se bend nije pretvorio u legendu jednog žanra, već im je glazba konstantno napredovala i mijenjala se, pa su kroz godine djelovanja izmiješali elemente ambijentalne glazbe, psihodelije, dooma i metala. Također, jedan je od prvih bendova čija je glazba dobila „post-metal“ etiketu. Aktualan album „Honor Found In Decay“ jedno je od najboljih izdanja 2012. godine, ali pošto ćemo bend premijerno ugostiti u Hrvatskoj setlista se ne bi trebala zasnovati na samo novijem izdanju.

facebook.com/CorrectionsHouse

facebook.com/CorrectionsHouse

Kao predgrupu, odnosno „superpredgrupu“ dovode Corrections House, u kojoj se Scottu Kellyju pridružuju Stanford Parker (basist/vokal Minsk-a), Mike IX Williams (vokal Eyehategod-a) i Bruce Lamont (saksofonist Yakuza-e). Upravo ovakav genijalan line-up garancija je odličnog koncerta.

Cijena ulaznica na dan koncerta biti će 190 kuna, a u pretprodaji ih možete nabaviti po 155 kuna. Pretprodaja je isključivo preko sistema Entrio.

Komentari