Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Najava – Neurosis: Premijerno gostovanje jednog od najutjecajnijih bendova današnjice

18.05.2014. Luka Sinković
facebook.com/officialneurosis

facebook.com/officialneurosis

Neurosis će u sklopu svog pohoda po Europi konačno posjetiti i Hrvatsku. Tako će jedan od najutjecajnijih bendova današnjice 1. srpnja nastupiti u vrlo prigodnom Pogonu Jedinstvo. Uz Hrvatsku, po prvi puta će posjetiti i Grčku, a kao povod ovom gostovanju možemo djelomično navesti i vrlo uspješno ovogodišnje gostovanje Scotta Kellyja u Močvari, inače vokala i gitarista benda.

Priča započinje još davne 1985. kada s bendom startaju Scott Kelly, Dave Edwardson i Jason Roedar, dok im se kasnije pridružuju Steve Von Till (89′), Noah Landis (95′), a od nedavno i Jason Graham. Sirovi početak donosio je punk i hardcore glazbu, no kroz godine se bend nije pretvorio u legendu jednog žanra, već im je glazba konstantno napredovala i mijenjala se, pa su kroz godine djelovanja izmiješali elemente ambijentalne glazbe, psihodelije, dooma i metala. Također, jedan je od prvih bendova čija je glazba dobila „post-metal“ etiketu. Aktualan album „Honor Found In Decay“ jedno je od najboljih izdanja 2012. godine, ali pošto ćemo bend premijerno ugostiti u Hrvatskoj setlista se ne bi trebala zasnovati na samo novijem izdanju.

facebook.com/CorrectionsHouse

facebook.com/CorrectionsHouse

Kao predgrupu, odnosno „superpredgrupu“ dovode Corrections House, u kojoj se Scottu Kellyju pridružuju Stanford Parker (basist/vokal Minsk-a), Mike IX Williams (vokal Eyehategod-a) i Bruce Lamont (saksofonist Yakuza-e). Upravo ovakav genijalan line-up garancija je odličnog koncerta.

Cijena ulaznica na dan koncerta biti će 190 kuna, a u pretprodaji ih možete nabaviti po 155 kuna. Pretprodaja je isključivo preko sistema Entrio.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Komentari