Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Nova glazba: The National, Savages, Dum Dum Girls i Merchandise

21.10.2015. Glazbena redakcija[Savages] Foto: Facebook.com

Ovaj tjedan obilježile su razne suradnje glazbenika te njihove nove pjesme, a tu su i miljenici domaće publike koji, kako se čini, konačno prezentiraju rad sa željno iščekivanog albuma koji će naslijediti “Trouble Will Find Me”.

Iako su i Matt Berninger i Aaron Dessner zaokupirani radom na drugim projektima izuzev matičnog benda The National (kao što su El Vy, Pfarmers i Little May), čini se da rad na sedmom albumu unatoč tome itekako napreduje. Obožavatelji će biti sretni kada čuju da je na YouTube-u osvanula live verzija jedne od novih pjesama, radnog imena Checking out (Roman Candle), koju su ovi momci iz Ohija odsvirali na koncertu u Los Angelesu i Treasure Island festivalu u San Franciscu.

Londonski post-punkeri iz benda Savages već su ranije teaseali obožavatelje trailerom za novi, drugi album, a sada smo o njemu konačno dobili više informacija te je stigao i najavni, monstruozni singl The Answer s pripadajućim videospotom. S obzirom na to da su prošle dvije godine od odličnog debi izdanja  “Silence Yourself”, čini se da je početak iduće godine odlično vrijeme za novu porciju britke i žustre muzike s otoka − “Adore Life” s deset novih pjesama stiže 22. siječnja na police prodavaonica diskografskih nosača.

Glavna australska indie rock protagonistica  Courtney Barnett posjetila je Nashville kako bi sa svima poznatim kolegom Jackom Whiteom zasvirala u studiju, a ovaj je posjet rezultirao s dvije nove verzije pjesama: Boxing Day Blues (Revisited) i obradom legendarne Shivers Rowlanda S. Howarda u nešto drugačijem ruhu od onog u kojem smo je čuli u Barnettinoj prvoj izvedbi.

Osim prethodnog projekta glazbenih zvijezdi, odnosno suradnje, također je bitno istaknuti da su danska pjevačica i Diplo (Major Lazer) nastavili zajedno snimati u studiju, što rade već neko vrijeme. Novi produkt ovog dvojca pjesma je Kamikaze u kojoj je ćutljiv dašak Indijske i orijentalne muzike.

Ovaj tjedan izašla je i zajednička pjesma dvaju bendova koje su u sklopu ŽednoUhih koncerata dvaput nastupali u Hrvatskoj. Riječ je o numeri Red Sun koja uvelike evocira mračnjački štih osamdesetih u izvedbi floridskog benda Merchandise s ženskim noise pop bendom Dum Dum Girls.

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Komentari