Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Film

Obama i G. R. R. Martin zajedničkim snagama spriječili cenzuriranje The Interviewa

24.12.2014. Janja Žganec
foto: facebook.com/TheInterview

foto: facebook.com/TheInterview

Čini se da je strka oko prikazivanja filma The Interview Setha Rogena i Jamesa Franca donekle razriješena, i to nakon što se upleo George R. R. Martin.

Na svom je blogu progovorio o „korporativnom kukavičluku“ kino kompanija koje su trebale prikazati ovaj kontroverzni film, i uplašile se pridošlih prijetnji, posebice grupe hakera Guardians of Peace koja napada Sony od prošlog mjeseca.  Naime, izrugivanje Kim Jong-unu nije baš svima prihvatljivo, go figure. Vlada Sjeverne Koreje ne priznaje umiješanost u napade na Sony, ali podržava akciju da se film spriječi od prikazivanja. Naravno, pristigli su komentari sa svih strana, pa čak i od Obame, koji je rekao da napade smatra zločinom, no ne i razlogom za cenzuru.

 

Prije par dana Martin je na svom blogu počeo komentirati sverastuću raspravu o prikazivanju filma, i između ostaloga, ponudio vlastito kino, Jean Cocteau Cinema, u New Mexicu, za prikazivanje. Kroz posljednjih par dana, odlučeno je. The Interview će se prikazivati na Božić (što je samo po sebi tema za raspravu, ili bar dobar hihot) u odabranim kinima, jedno od kojih će biti i Martinovo u Santa Feu.

Konačno, ponovno su dostupni i traileri za ovaj film, koji su bili na neko vrijeme maknuti, a nije na odmet i poslušat Obamu i pozdraviti odluku da se ne dopušta ovakva suluda cenzura.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari