Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Obama i G. R. R. Martin zajedničkim snagama spriječili cenzuriranje The Interviewa

24.12.2014. Janja Žganec
foto: facebook.com/TheInterview

foto: facebook.com/TheInterview

Čini se da je strka oko prikazivanja filma The Interview Setha Rogena i Jamesa Franca donekle razriješena, i to nakon što se upleo George R. R. Martin.

Na svom je blogu progovorio o „korporativnom kukavičluku“ kino kompanija koje su trebale prikazati ovaj kontroverzni film, i uplašile se pridošlih prijetnji, posebice grupe hakera Guardians of Peace koja napada Sony od prošlog mjeseca.  Naime, izrugivanje Kim Jong-unu nije baš svima prihvatljivo, go figure. Vlada Sjeverne Koreje ne priznaje umiješanost u napade na Sony, ali podržava akciju da se film spriječi od prikazivanja. Naravno, pristigli su komentari sa svih strana, pa čak i od Obame, koji je rekao da napade smatra zločinom, no ne i razlogom za cenzuru.

 

Prije par dana Martin je na svom blogu počeo komentirati sverastuću raspravu o prikazivanju filma, i između ostaloga, ponudio vlastito kino, Jean Cocteau Cinema, u New Mexicu, za prikazivanje. Kroz posljednjih par dana, odlučeno je. The Interview će se prikazivati na Božić (što je samo po sebi tema za raspravu, ili bar dobar hihot) u odabranim kinima, jedno od kojih će biti i Martinovo u Santa Feu.

Konačno, ponovno su dostupni i traileri za ovaj film, koji su bili na neko vrijeme maknuti, a nije na odmet i poslušat Obamu i pozdraviti odluku da se ne dopušta ovakva suluda cenzura.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentari