Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Otvoren Muzej povijesti poljskih Židova u Varšavi!

19.04.2013. Sunčana Bošnjak Brkić
Foto: screenshot/hellowarshaw

Foto: screenshot/hellowarshaw

Muzej povijesti poljskih Židova (Muzeum Historii Żydów Polskich) otvorio se danas, 19. 04. 2013. godine, na sedamdesetu godišnjicu Ustanka u varšavskom getu. Gradnja muzeja svečano je započeta 2007. godine, a na njemu su radili poznati finski arhitekti Rainer Mahlamaeki i Ilmari Lahdelma.

Foto: screenshot/The New York Times

Foto: screenshot/The New York Times

Ustanak u varšavskom getu dogodio se 19. travnja, a ugušen je u krvi 16. svibnja 1943. godine. Bio je to najveći oružani otpor Židova protiv nacista.  Borbe su počele u vrijeme posljednjih deportacija Židova iz Varšave u koncentracijski logor Treblinka. Varšavski geto je spaljen i sravljen sa zemljom. Ubijeno je oko 7000 stanovnika geta i boraca. Preostalih oko 42 000 preživjelih Židova, deportirano je u koncentracijske logore. Više o muzeju možete pronaći na njihovim službenim stranicama.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Komentari