Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Knjige

Pet najboljih društvenih igara za ljubitelje fantasy žanra

31.03.2015. Janja ŽganecVrijeme čitanja: 2 minute
Foto:facebook.com/CartaMagicahr

Foto:facebook.com/CartaMagicahr

Dobrano zagrizli u fantasy sigurno su upoznati, no vjerujem da postoji neka sredina koju bi mogle zanimati preporuke društvenih, board game, igara inspiriranih književnim klasicima fantastike i horora. Not your regular round of Monopoly, ove igre nisu za one s manjkom interesa, koncentracije i mašte, ali uz malo truda pružit će vrhunsku zabavu svim zaljubljenima (u sljedeće knjige, naravno). Neću baš ulaziti u gameplay, informacije su lako dostupne zainteresiranima u obliku recenzija, videa s uputama i kritikama, i samim igrama.

The Pillars of the Earth (Mayfair Games)

Napravljena po istoimenom bestselleru Kena Folletta, traje oko sat vremena i nije ni izbliza toliko kompleksna koliko board gameovi mogu biti. Iako zasjenjena nekim novijim igrama, građenje katedrale Kingsbridge za dva do četiri igrača i dalje ostaje klasik u “board-gamerskim” krugovima.

The Game of Thrones (Fantasy Flight Games)

Ova igra za tri do šest igrača napravljena po dobro poznatoj Pjesmi leda i vatre zaživjela je paralelno sa svojim living card game inačicama na valu popularnosti serije. Dizajnirana je kao strateška borba glavnih obitelji Westerosa za Željezno prijestolje, igra se na karti Westerosa, a umjesto HBO-a, komponente su opremljene originalnim crtežima. Jedna partija traje i do 4 sata, pa pripremite grickalice.

Discworld: Ankh – Morpork (Treefrog Games)

Omiljenom Terryiju Pratchettu teško je odoljeti i u formi igre. Drugačija od klasičnih strategija, u ovoj igri svaki igrač ima posebne uvjete za pobjedu, a više od 100 drugačijih karti još više pridonosi neizvjesnosti i napetosti. Igra se na karti Ankh – Morporka, a u karte su ubačeni likovi iz različitih knjiga Pratchettova Discworld univerzuma.

Foto: facebook.com/CartaMagicahr

Foto: facebook.com/CartaMagicahr

Lord of the Rings (Fantasy Flight Games)

Kratka, ali intrigantna kooperativna board game – adaptacija ove trilogije, jedna je među mnogima koje je izrodila LOTR pomama, ali dosta je sigurno kladiti se na Fantasy Flight da će napraviti najljepšu, ako već ne i generalno najbolju igru. Podijeljena je u scenarije i dekove po lokacijama kao što su Bree, Rivendell i Moria, a ekspanzijama ih se dočepate još, kao i nekih novih sposobnosti za likove – hobite. Replay value nije pretjerano visok, no mislim da igra ima dovoljno dobru priču iza sebe da je se isplati izvidjeti. Mellon.

Arkham Horror (Fantasy Flight Games)

Ova kooperativna horor avantura zamišljena je po Lovecraftovim djelima još u osamdesetima, a nedavno je u Fantasy Flightu doživjela novo izdanje. Zahtjevnija je u pogledu entuzijazma od ostalih, pošto može potrajati do ranojutarnjih sati, čak i ako ste počeli u ranojutarnjim satima dan prije. Zahtijeva i određeno uživljavanje u misterioznu lovecraftovsku priču, jer na njoj se cijela igra zasniva. Također, postavljanje same igre zna potrajati neuobičajeno dugo, tako da nema preporuku za one koji tek stupaju u mračni svijet društvenih igara iza Rizika, ali obećava divno igračko iskustvo ako uspješno pronađete dovoljno zainteresiranih suigrača (najbolje da vas je četvero).

(Visited 539 times, 2 visits today)

Komentari