Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

Poslušajte online: 'Crush Songs' – Karen O

06.09.2014. Marta Lučić
Foto: facebook.com/ Karen O

Foto: facebook.com/ Karen O

Glavni vokal američke rock grupe Yeah Yeah Yeahs, potaknuta srcoboljom, pruža svim fanovima srce na novom albumu “Crush Songs”. Iako je službeni datum izlaska albuma 9. rujna, Karen O je svoj nadolazeći, prvo solo izdanje, album intimnije note odlučila podijeliti putem online streama. Tako da “Crush Songs” možete poslušati na servisu Spin. Album je pod labelom izdavačke kuće Juliana Casablancasa Cult Records, a snimljen je u razdoblju između 2006. i 2007. Navedeno izdanje pravi je primjerak kolekcije lo-fi snimki, kako Karen kaže  ‘bedroom recordings‘.

Osim izrazito osobnih tekstova, obilježenih Kareninim burnim životnim razdobljem ljubavnih uspona i padova (kako sama kaže: “These songs were written and recorded in private around this time. They are the soundtrack to what was an ever-continuing love crusade”), osobnost je iskazana čak i u vizualu albuma. Osobnu notu udahnula je naslovnici albuma koju je sama ilustrirala, jednako kao i tekstovima pjesama koje je ručno ispisala za vizual albumske knjižice.

Osim internet izdanja albuma, poslušajte i singl Rapt (inače druga pjesma s nadolazećeg  albuma koji nosi 15 emocionalnih nota). Pročitajte i što sama Karen O na youtube kanalu kaže o pjesmi:

Rapt is the 2nd song written on this curated collection of crush songs from my personal library  This track is about someone who became a habit that was hard to kick. Thanks to Barney for making this little video happen.
Lista pjesama (“Crush songs”):
‘Ooo’
‘Rapt’
‘Visits’
‘Beast’
‘Comes The Night’
‘NYC Baby’
‘Other Side’
‘So Far’
‘Day Go By’
‘Body’
‘King’
‘Indian Summer’
‘Sunset Sun’
‘Native Korean Rock’
‘Singalong’

Komentari