Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Glazba

Preminuo Joe Cocker!

22.12.2014. Jan Vukasović
Foto: facebook.com/joecockerofficial

Foto: facebook.com/joecockerofficial

Nakon duge borbe s karcinomom pluća preminuo je legendarni blues/soul pjevač Joe Cocker u 70. godini života. Nažalost, u posljednjih nekoliko godina postao je trend da se na internetu pojavljuju lažne stranice koje govore o smrti neke poznate osobe pa je tako 20.12. nastala stranica nazvana “R.I.P. Joe Cocker”. Nedugo nakon nastanka stranice došla je službena objava Cockerovih agenata kako je “Joe sasvim u redu” da bi danas, nažalost, preminuo u svom domu u Coloradu.

Joe Cocker imao je zaista nevjerojatnu karijeru koju je započeo davne 1961. pod pseudonimom Vance Arnold i pod tim imenom stasao je u klupskog pjevača. Od tog trenutka njegova je karijera išla isključivo strmom uzlaznom putanjom da bi na kraju dosegao status rock zvijezde. Tako je 2007. godine primljen u Hall Of Fame u svom rodnom Sheffieldu. Joe Cocker ostavio je neizbrisiv trag na rock kulturu još od njenih začetaka i nedostajat će tisućama obožavatelja.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari