Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Vizart

Prvi zahodski festival u Japanu

30.06.2014. Jelena Kovačev
Foto: Facebook

Foto: Facebook

Grad Oita u Japanu planira ambiciozni projekt u obliku umjetničkog festivala sa zanimljivim obratom. Taj grad srednje veličine nada se upisati svoje ime u povijest održanjem „Toilennialea“, prvog zahodskog festivala na svijetu. Oita zapošljava umjetnike i dizajnere da bi javne zahode pretvorio u instalacije sa skulpturama, muralima i interaktivnim sadržajima za sljedeće ljeto. Teatralni performansi bit će izvođeni ispred par kupaonica u dućanima i javnim prostorima, a kolekcija zahoda bit će izložena na različitim gradskim lokacijama. Također se planira prodaja malih replika Duchampovog ready-made djela „Fountain“. Japanci obožavaju svoje zahode, a zahvaljujući naprednoj tehnologiji oni ih opremaju zagrijanim sjedalima i automatskim otvaranjem poklopca.

Ovim festivalom promovira se Oita, grad u procesu transformacije. Organizatori se nadaju da će pretvoriti Oitin donji grad u „muzej moderne i marginalne umjetnosti“. Povećani turizam je glavni cilj, kao i uljepšavanje grada. Toilenniale nije prva intersekcija takve vrste. Jedan od najpopularnijih izložaka na Venice Architectural Bieannaleu bila je zahodska soba. U unutrašnjosti nalazila se svojevrsna vremenska lenta, ikonični wc-i kroz povijest, od kamenitih primjeraka iz Rima do najnovijih modela iz Japana. Umjetnik Eisuke Sato, član izvršnog odbora Oite Toilennalea, naposljetku ističe da umjetnost i zahodi nisu tako različiti, dvije stvari koje nas razlikuju od životinja i prijeko potrebne u životu.

Komentari