Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Line up posljednjeg The Garden Festivala predvode Jackmaster, Eats Everything i Bonobo

12.01.2015. Patricia PajkVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: The Garden Festival

Foto: The Garden Festival

Kada neki festival doživi dvoznamenkasto izdanje onda znaš da taj festival i mora vrijediti nešto – upravo to je situacija s The Garden Festivalom. The Garden Festival je pionir britanskih festivala na našoj obali. Počeli su 2006. godine u Petrčanima i tamo partijali sve do 2011. godine kada se festival seli na svoju sadašnju lokaciju, Tisno. Festival tamo počinje graditi svoje carstvo pod nazivom The Garden Tisno u kojem svoj dom nalaze mnogi festivali kao što su Soundwave, Suncebeat, Electric Elephant i drugi.

Već prošle godine Garden je objavio da je iduća sezona posljednja za The Garden Festival. Zatvoriti će festival kako su ga i počeli, s velikim BANGom. The Garden Festival je prvi britanski festival s kojim je počeo festivalski bum na našoj obali. Festival je ostao takav kakav je i počeo – maleni, topli, umiljati, obiteljski festival. U Petrčanima, a kasnije i Tisnom, rađala su se prijateljstva, ljubavi, obitelji, a čak i djeca.

Što The Garden Festival odvaja od ostalih festivala na našoj obali? To je upravo ta obiteljska atmosfera koju nam donosi. Festival se možda gasi, ali The Garden Tisno će i dalje biti dom brojnim festivalima i eventima u daljnjim godinama.

Ako pogledamo posljednji line up festivala jasno je svakome da će ovo biti festival koji ne smijete propustiti.

Line up:

Eats Everything , Nightmares on Wax (live), Jackmaster , Optimo, Talaboman, Tim Sweeney, Darshan Jesrani, Gerd Janson, Paranoid London (live), BonoboDJ Harvey, Seth Troxler, Joy Orbison, Ben UFO, Midland,Craig Richards, Greg Wilson, Crazy P (live), Psychemagik, PBR Streetgang, Brawther, Leon Vynehall, Mark E, Waifs and Strays, Outboxx (live), A Sagittariun (live), Adam Shelton, Anthony Mansfield, Axel Boman, Christophe, DJ Nature, Dungeon Meat, Eddy Ramich, Eric Duncan, Fantastic Man, Felix Dickinson, Francis Inferno Orchestra, Frits Wentink, Futureboogie, Galen, Gatto Fritto, Ilija Rudman, Job Jobse, John Talabot, Jonny Nash (live), Justin Vandervolgen, Krankbrother, Lauer, Lee Douglas, Lexx, Lovefingers, Lukas, M3, Mark Barrott, Mark Seven, Maxxi Soundsystem, Mudd, Nick The Record, Paranoid London (live), Peak and Swift, Pete Herbert, Phil Mison, Phil South, Session Victim (live), Shiny Objects, Solar, Studio Barnhus, Subb-An, Telephones, Tornado Wallace i Young Marco.

Ovdje su već dobro poznati prijatelji The Garden Festivala kao što je Eats Everything, Tim Sweeny, Darshan Jesrani, Crazy P, PBR Streetgang, Axel Boman, Eddy Ramich, Krankbrother, Futureboogie i Maxxi Soundsystem, ali nakon dugo vremena vraćaju se Seth Troxler i Bonobo.

Line up je velik i zadovoljit će svakog ljubitelja elektronske glazbe, a svatko tko će propustiti ovaj festival sigurno će moći žaliti jer The Garden Festival odlazi u povijest nakon deset godina postojanja. Zato se vidimo na sunčanom Murteru od 1. do 8. srpnja da nabacimo posljednju čagicu za tatu svih jadranskih festivala. Kako sam osnivač festivala Nick Colgan kaže: “Zadnje izdanje The Garden Festivala nazvali smo ‘Odlazak s praskom’ i upravo to objašnjava ovaj line up. Mislim da je ovo najbolji set izvođača do sada i zaista izgleda savršeno za kraj. Na popisu se nalazi puno izvođača koji dolaze prvi put, čemu se veselimo, a tu su i stalni gosti koji su pomogli oblikovati festival od samih početaka. Bit će ovo jako emotivno iskustvo za sve, a izgleda je svatko tko je bar jednom bio na The Garden Festivalu odlučio doći i ovaj zadnji put. Naš festival je uvijek bio u obiteljskoj atmosferi, te spaja ljude koji dijele zabavu i pustolovine, pa ne možemo dočekati ljeto. Počašćeni smo reakcijama na zadnje izdanje festivala, odaziv je odličan, te će ovo biti fantastično finale.”

Kao i svake godine održat će se i legendarni boat partiji na The Argonaughty i Arbiana brodovima, zore ćemo opet dočekati u Barbarella’s Discotheque koji je ove godine svrstan u top 25 klubova na svijetu, a odspavat ćemo u Shikar šatorima, apartmanima ili vilama koje se protežu po festivalskoj lokaciji i mjestu Tisno.

Omogućene su snižene cijene ulaznica za regiju, to jest za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Tjedna festivalska ulaznica iznosi 700 kuna, a grupna ulaznica – 6 za cijenu 5 iznosi 3500 kuna. Dnevne cijene su 90, 120, odnosno 200 kuna, ovisno o danu. Ulaznice se mogu kupiti u sustavu Entrio.hr. Ulaznice za Barbarella’s Discotheque i boat partije kupuju se posebno, a više informacija možete naći na Gardenovoj službenoj stranici.

(Visited 147 times, 1 visits today)

Komentari