Istaknuto
23.10.2017.

Oliver Frljić režirao je u Slovenskom narodnom gledališču u Mariboru klasičnu Euripidovu tragediju kao predstavu o društvu u kojem je žena građanin drugoga reda. "Medeja" je na ovogodišnjim Gavellinim večerima osvojila nagradu za najbolju predstavu i za najbolju žensku ulogu.

19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

Vizart

Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče!

23.03.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Etnografski muzej u sklopu projekta Svijet igračaka, koji traje od 1. prosinca, 24. ožujka otvara izložbu Igračka ima srce. Etnografski muzej u suradnji s Radio Sljemenom već pola godine svake nedjelje emitira emisiju posvećenu omiljenim igračkama našeg djetinjstva. U sklopu emisije vlasnici igračaka, kolekcionari, izrađivački igračaka, znanstvenici, novinari i drugi slušatelji govorili su o igrama i igračkama koje su obilježile njihovo djetninjstvo. Mnoge igračke slušatelja prikupljene su i darovane ili posuđene muzeju.

Autorica radijske emisije Anamaria Šnajdar i autorica izložbe dr. sc. Iris Biškupić Bašić suradnjom sa slušateljima htjele su prikazati igračke za koje su mnogi vezani od djetinjstva i ispričati njihove priče. Stotine vlasnika doprinijelo je ovoj izložbi svojim lutkama, autićima, vlakićima, posuđem za lutke, mehaničkim igračkama, slikovnicama, kockicama i igrama. Uz igračke bit će prikazan i film sa pričama vlasnika i audio isječci emitiranih emisija. Igračke “sa srcem” bit će izložene do 31. svibnja 2013. godine.

Komentari