Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Vizart

Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče!

23.03.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Etnografski muzej u sklopu projekta Svijet igračaka, koji traje od 1. prosinca, 24. ožujka otvara izložbu Igračka ima srce. Etnografski muzej u suradnji s Radio Sljemenom već pola godine svake nedjelje emitira emisiju posvećenu omiljenim igračkama našeg djetinjstva. U sklopu emisije vlasnici igračaka, kolekcionari, izrađivački igračaka, znanstvenici, novinari i drugi slušatelji govorili su o igrama i igračkama koje su obilježile njihovo djetninjstvo. Mnoge igračke slušatelja prikupljene su i darovane ili posuđene muzeju.

Autorica radijske emisije Anamaria Šnajdar i autorica izložbe dr. sc. Iris Biškupić Bašić suradnjom sa slušateljima htjele su prikazati igračke za koje su mnogi vezani od djetinjstva i ispričati njihove priče. Stotine vlasnika doprinijelo je ovoj izložbi svojim lutkama, autićima, vlakićima, posuđem za lutke, mehaničkim igračkama, slikovnicama, kockicama i igrama. Uz igračke bit će prikazan i film sa pričama vlasnika i audio isječci emitiranih emisija. Igračke “sa srcem” bit će izložene do 31. svibnja 2013. godine.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Komentari