Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Vizart

Uđite u svijet igračaka i saznajte njihove priče!

23.03.2013. Eleonora Glišić
Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Foto: facebook.com/ Etnografski muzej, Zagreb

Etnografski muzej u sklopu projekta Svijet igračaka, koji traje od 1. prosinca, 24. ožujka otvara izložbu Igračka ima srce. Etnografski muzej u suradnji s Radio Sljemenom već pola godine svake nedjelje emitira emisiju posvećenu omiljenim igračkama našeg djetinjstva. U sklopu emisije vlasnici igračaka, kolekcionari, izrađivački igračaka, znanstvenici, novinari i drugi slušatelji govorili su o igrama i igračkama koje su obilježile njihovo djetninjstvo. Mnoge igračke slušatelja prikupljene su i darovane ili posuđene muzeju.

Autorica radijske emisije Anamaria Šnajdar i autorica izložbe dr. sc. Iris Biškupić Bašić suradnjom sa slušateljima htjele su prikazati igračke za koje su mnogi vezani od djetinjstva i ispričati njihove priče. Stotine vlasnika doprinijelo je ovoj izložbi svojim lutkama, autićima, vlakićima, posuđem za lutke, mehaničkim igračkama, slikovnicama, kockicama i igrama. Uz igračke bit će prikazan i film sa pričama vlasnika i audio isječci emitiranih emisija. Igračke “sa srcem” bit će izložene do 31. svibnja 2013. godine.

(Visited 159 times, 3 visits today)

Komentari