Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Glazba

Video: INmusic dodao još nekoliko bendova u lineup

29.05.2013. Domagoj Puškarić
Foto: Facebook/inmusic

Foto: Facebook/inmusic

Zagrebački bendovi Mašinko i Antenat dodani su lineupu ovogodišnjeg Inmusica. Osim dva spomenuta domaća benda stižu nam i dva benda iz Velike Britanije. Shoshin i The Dead Heavys su svoj put do INmusica pronašli putem natječaja sa internet servisa ReverbNation. Spomenimo da se na navedeni natječaj prijavilo preko 1600 bendova iz cijelog svijeta što pokazuje kolik je interes za zagrebački festival. Ovo ne bi trebao biti kraj najavama jer su organizatori prije mjesec dana obećali objavu još jednog headlinera.

Antenat je na sceni od 1997. i do sada je odradio preko 300 koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu. Iako su krenuli kao klasični četveročlani sastav kroz godine se to su se mnoge stvari promijenile te danas svoj stil nazivaju subreggae. Dosad su snimili dva albuma.

Mašinko je punk rock bend koji od 2010. nastupa gdje god je moguće. Poznati su po energičnim nastupima i vedrim pjesmama. Iza sebe imaju jedan album, jedan božićni singl, dvostruki album s kolegama iz prijateljskog benda. Trenutno je u pripremi drugi album.

Shoshin je tročlani bend iz Machestera. Njihova glazba je mješavina rocka, soula, reggaea, rapa i plesne glazbe. Iza sebe imaju jedan album te dvije europske turneje. Ovoga ljeta očekuju ih nastupi na brojnim europskim festivalima te nekoliko nastupa u Južnoj Americi.

The Dead Heavys mladi peteročlani bend iz Irske koji je 2012. godine izbacio prvi EP kojeg je producirao Jagz Kooner (Kasabian, Primal Scream). Singlovi s EP-a su često u eteru mnogih radijskih stanica i top listi. Osim nastupa po festivalima koji ih očekuju ovo ljeto bend priprema i prvi album.

(Visited 93 times, 1 visits today)

Komentari