Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Film

Video: Počinje 12 dana Sidney Film Festivala

05.06.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/sydneyfilmfestival

Foto: facebook.com/sydneyfilmfestival

Australska metropola Sydney, kulturno gledano nije poznata samo po čudu arhitekture Danca Jorna Utzona, Operi, već i po filmskom festivalu koji se i ovoga lipnja našao u prijestolnici New South Westa.

Po 59. put od osnutka davne 1954. godine, Sydney će ugostiti mnoštvo međunarodnih filmova, prije svega kratkometražnih, dokumentaraca i animiranih filmova, koji uz ostale “alternativne” i manje razvikane te poznate žanrove čine kostur jednog od najpoznatijih i najrenomiranijih australskih filmskih festivala. No, što je najvažnije za Sydney, ove je godine konkurencija najjača i najveća, budući da je na festival stiglo čak 95 filmova iz 55 država, što je i rekord ovog festivala.

Sydney Film Festival održava se 12 dana, ove godine od 5. do 16. lipnja, a najbolje što će se u Australiji moći gledati, barem prema izboru The Guardiana, jest:

Death Metal Angola – vjerovali ili ne, ali to je dokumentarac od death metal bendovima koji stvaraju u afričkoj Angoli, bivšoj portugalskoj koloniji. U svakom slučaju, svaka čast za samu ideju dokumentarca, a budući da je film uvršten i na SFF, i kvaliteta je očito neupitna.

Only God Forgives – da, to je film Nicolasa Windinga Refna s Ryanom Goslingom, dvojca koji je prvi put surađivao na filmu Drive i pokupio svjetsku slavu te film koji na SFF dolazi nakon festivala u Cannesu.

The Act Of Killing – također je hvaljeni film koji u Sydney dolazi iz blizine, iz Indonezije. Uz angolskog kandidata i Goslingov blockbuster, definitivno je jedan od najozbiljnijih kandidata za poveći broj nagrada na SFF-u. Naravno, ima tu još mnogih filmova i ostvarenja vrijednih divljenja, koji će zasigurno obilježiti još jedan Sidney Film Festival…

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari