Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Video: Počinje 12 dana Sidney Film Festivala

05.06.2013. Ivan DominikVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/sydneyfilmfestival

Foto: facebook.com/sydneyfilmfestival

Australska metropola Sydney, kulturno gledano nije poznata samo po čudu arhitekture Danca Jorna Utzona, Operi, već i po filmskom festivalu koji se i ovoga lipnja našao u prijestolnici New South Westa.

Po 59. put od osnutka davne 1954. godine, Sydney će ugostiti mnoštvo međunarodnih filmova, prije svega kratkometražnih, dokumentaraca i animiranih filmova, koji uz ostale “alternativne” i manje razvikane te poznate žanrove čine kostur jednog od najpoznatijih i najrenomiranijih australskih filmskih festivala. No, što je najvažnije za Sydney, ove je godine konkurencija najjača i najveća, budući da je na festival stiglo čak 95 filmova iz 55 država, što je i rekord ovog festivala.

Sydney Film Festival održava se 12 dana, ove godine od 5. do 16. lipnja, a najbolje što će se u Australiji moći gledati, barem prema izboru The Guardiana, jest:

Death Metal Angola – vjerovali ili ne, ali to je dokumentarac od death metal bendovima koji stvaraju u afričkoj Angoli, bivšoj portugalskoj koloniji. U svakom slučaju, svaka čast za samu ideju dokumentarca, a budući da je film uvršten i na SFF, i kvaliteta je očito neupitna.

Only God Forgives – da, to je film Nicolasa Windinga Refna s Ryanom Goslingom, dvojca koji je prvi put surađivao na filmu Drive i pokupio svjetsku slavu te film koji na SFF dolazi nakon festivala u Cannesu.

The Act Of Killing – također je hvaljeni film koji u Sydney dolazi iz blizine, iz Indonezije. Uz angolskog kandidata i Goslingov blockbuster, definitivno je jedan od najozbiljnijih kandidata za poveći broj nagrada na SFF-u. Naravno, ima tu još mnogih filmova i ostvarenja vrijednih divljenja, koji će zasigurno obilježiti još jedan Sidney Film Festival…

(Visited 46 times, 1 visits today)

Komentari