Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Video – Pregled najboljih trailera tjedna: Fascinirajuća priča o Noi Darrena Aronofskog!

17.11.2013. Ivan Dominik
Foto: Facebook/ NoahMovie.AU

Foto: Facebook/ NoahMovie.AU

Protekloga su tjedna diljem internetskih prostranstava izašli mnogobrojni traileri mnogih filmova, koji uskoro izlaze na tržište i/ili dolaze u kina. Od blockbustera preko neovisnih filmova do onih manje atraktivnih i poznatih, mnoštvo je videa prošlo kroz You Tube i druge internetske platforme na kojima se i inače nalaze traileri onih najboljih uradaka koje će ljudske oči uskoro moći ugledati na malim i velikim ekranima.

Tako je ovoga tjedna više od drugih pažnju zaokupio film Noah, koji je izdao čak dva trailera i pustio ih ljudima da se dive. Biblijska priča o Noinoj arci ispričana iz kuta genijalnog Darrena Arnofoskog, sama po sebi je dovoljna za gledanje prvih trailera ovoga filma. Međutim, prvi kadrovi, slika i pojavljivanje protagonista filma, poput Russella Crowea, Raya Winstonea, Anthonyja Hopkinsa, Emme Watson, Jennifer Connely i drugih, zaista su vrijedni gledanja i divljenja. Prema prvim foršpanima sudeći, 28. ožujka 2014. godine čeka nas pravi vizualni spektakl i novi filmski hit slavnog “opičenjaka” Aronofskog.

Osim biblijskih, filmska industrija uskoro će ponuditi i još jedan u nizu bajkovitih filmova. Naime, redatelj Robert Stromberg za Disney je napravio film Maleficent, u kojem jednu od vodećih uloga tumači i popularna Angelina Jolie. Radi se o burtonovskom filmu sa solidnom glumačkom postavom u kojoj se uz Jolie nalaze još neke kvalitetne glumice poput Elle Fanning ili Juno Temple. Izašao je prvi teaser, a film će svjetlo dana ugledati 30. svibnja sljedeće godine.

Da ne bi bilo da samo Amerikanci snimaju filmove, uskoro će na tržište izaći i ruski blockbuster koji obrađuje već dosta puta prožvakanu ratnu temu – bitku za Staljingrad. O događajima u današnjem Volgogradu za vrijeme Drugog svjetskog rata, iz svoje je redateljske stolice progovorio ruski režiser Fedor Bondarčuk, a radi se o djelu koje bi moglo biti ruski pretendent za Oscara u kategoriji za najbolji strani film, odnosno najbolji film koji nije na engleskom jeziku. Zasad je tu samo prvi trailer filma u čijem je šestomjesečnom snimanju sudjelovalo preko 400 ljudi i koji je gotovo cijeli napravljen u 3D tehnici, dok mu datum izlaska u reprodukciju još uvijek nije poznat. No, zato sjajne europske glumce poput Thomasa Kretschmanna, Yanine Studiline i Philippea Reinhardta možemo gledati u foršpanu:

Iako dosta mainstream, uskoro će izaći i jedan zaista prekrasan te unikatan filmski uradak, film s Jamesom Francom u glavnoj ulozi – Tar. Radi se o romantičnoj drami koja secira život australskog pisca i poete, C. K. Williamsa i njegovu životu kao dobitnika Pulitzerove nagrade. Uz nezaobilaznog Franca u filmu glume i druge holivudske zvijezde poput Mile Kunis i Jessice Chastain, a osim mnoštva nagrada i priznanja koji daju za pravo filmu da očekuje dobar prolaz kod publike, istu može veseliti i činjenica kako ovaj film dolazi na tržište već prvoga dana mjeseca prosinca ove godine. Prvi trailer, dakako, publiku može razveseliti – odmah!

(Visited 128 times, 1 visits today)

Komentari