Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Knjige

Virtualno izdanje novog Kingovog djela

01.06.2013. Paula Osojnik
foto: facebook.com

foto: facebook.com

Iako je danas gotovo cijeli svijet digitaliziran, još uvijek postoje pojedinci koji se suzdržavaju od virtualnih knjiga te su im ipak draža stvarna, fizička izdanja s polica brojnih knjižara. Talentirani Stephen King, proteklog je mjeseca izjavio kako se libi e-izdanja svog književnog djela Joyland, upravo iz razloga što preferira posuđivanje ili kupnju ukoričenih izdanja. Ipak, samo tjedan dana nakon ove tvrdnje, King je u suradnji s glazbenicima Johnom Mellencampom i T Bone Burnettom izdao svojevrsno gotičko djelo naziva Ghost Brothers of Darkland County.

Priča je nastala kao produkt Kingovog književnog stvaralaštva te glazbenih ostvarenja Mellencampa i Burnetta. Uz njih, ovo virtualno izdanje nudi i glazbene uratke nekih drugih imena, kao i brojne interaktivne sadržaje. Knjiga Ghost Brothers of Darkland County u e-izdanje će biti dostupna za dva dana, točnije 3.lipnja.

(Visited 51 times, 1 visits today)

Komentari