boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Vizart

“Noć muzeja 2013.” – bogat program diljem Hrvatske

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Noć muzeja 2013. godine održat će se ovaj petak, 25. siječnja 2013. godine od 18 do 1 sat iza ponoći. Ulaz u sve muzeje je slobodan. U muzejima možete pogledati stalni postav i aktualne izložbe, a valja napomenuti da ove godine u 90 gradova diljem Hrvatske sudjeluje preko 200 muzeja, galerija i drugih kulturnih ustanova. Unatoč gužvama i nešto hladnijem vremenu, ova manifestacija postaje sve atraktivnija građanima koji u nedostatku vremena i novca odluče baš u toj noći pogledati omiljene izložbe. Što se tiče Zagreba uz stalne postave muzeja možete pogledati još uvijek aktualne izložbe Mumije: znanost i mit u Arheološkom muzeju u Zagrebu, Refleksije vremena 1945. – 1955. u Klovićevim dvorima, izložbu fotografija Ante Verzottija Kriptofotografije (tragovi civilizacija) u galeriji Ulupuh, izložbu Kriptofotografije (tragovi civilizacija) u Hrvatskom povijesnom muzeju, otvorenje Izložbe video radova Marka Markovića, uz projekciju umjetnikova performansa iz New Yorka u Hrvatskom muzeju naivne umjetnosti. U Modernoj galeriji možete pogledati  Retrospektivnu izložbu Marta Erlich (1931 – 1978) i Šestu izložbu taktilne galerije: Edo Murtić, “Highway”, 1952., u Mimari  Joža Ladović – umijeće oblikovanja – likovni postavi izložbi i Portret grada zvijezde – izložba fotografija Gorana Vranića, a u Umjetničkom paviljonu netom otvorenu izložbu Praška četvorica : Uzelac, Gecan, Varlaj, Trepše. Ovo je samo mali dijelić onoga što vam je sutra dostupno uz mnoštvo radionica, koncerata i razgovora sa umjetnicima. Cjelokupni program za Noć muzeja u Zagrebu možete pogledati OVDJE.

Što se tiče ostatka Hrvatske, vjerovatno ne postoji grad koji se nije uključio u možda građanima najatraktivniju kulturno-umjetničku noć. Program za Noć muzeja za ostatak Hrvatske dostupan vam je OVDJE. Ako ste  mislili svoj nedolazak opravdati velikim gužvama i javnim prijevozom, moramo vas preduhitriti. ZET se uključuje u manifestaciju besplatnim prijevozom na izvanrednim linijama upravo od 18 do 1 sat iza ponoći. Također, vozit će i turistički tramvaj na muzejskoj liniji kružnom trasom Trg maršala Tita – Frankopanska – Trg bana Jelačića – Zrinjevac – Mihanovićeva – Vodnikova – Savska – Trg maršala Tita. Uspinjača ZET-a vozit će do 2 sata ujutro. Oboružajte se toplim šalom, rukavicama i strpljenjem i povedite svoje najdraže u noć umjetnosti.

(Visited 65 times, 1 visits today)
Be social

Komentari