Glazba

Izvještaj: Den(i)s & Den(i)s održali glazbeno slavlje u riječkoj Crkvi

Foto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 3 minute

U subotu napokon u Rijeci nije padala kiša! Lažem. Taksiji su napokon bili relativno dostupni, a poruke o vozilima koja dolaze stizale su na vrijeme! Lažem. Grupa Denis & Denis napunila je Crkvu i pružila skoro dvosatnu retrospektivu svoje karijere. Napokon govorim istinu! Marina Perazić, Davor Tolja i njihov šesteročlani bend koji se smjestio na minijaturnoj pozornici riječke Crkve rasplesali su okupljene, podsjetili na svoje kultne hitove i svim pop izvođačima održali lekciju o tome kako bi pop zapravo trebao zvučati.

Prije glavnih zvijezda večeri publiku je dobro zagrijao DJ Saša Ostojić. Eh, sad, to ne bi bilo ništa neobično da kojim slučajem gospodin Ostojić nije doktor medicine, profesor na Medicinskom fakultetu u Rijeci i jedan od boljih DJ-eva koje sam ja slušala. Odabir je glazbe bio vrhunski, od The Doorsa i Eurythmicsa, do Depeche Modea i Soft Cella te na kraju sve zaokruženo i začinjeno na najprigodniji mogući način – Faithlessovom God is a DJ i stihovima „This is my church, this is where I heal my hurts. God is a DJ!“ I doista je Crkva jučer navečer izgledala kao lječilište preplavljeno dobrim vibracijama i ljudima svih dobnih skupina kojima je ipak nešto zajedničko, a to je ljubav prema dobroj glazbi.

Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Osmeročlani Denis & Denis na scenu je stupio oko 23 sata. Prvim su taktovima odmah podsjetili na Program tvog kompjutera no nju su ipak izveli tek na kraju, a Marina je još na početku objasnila kako će se mlađi dio publike morati malo strpjeti jer hitovi dolaze za otprilike sat i pol.  Ono što je mene iznenadilo, a vjerujem i Marinu i bend, jest činjenica da je i mlađi dio publike znao dobar dio starijeg, nepoznatijeg opusa i ravnopravno sa starijom publikom pjevao Noć ili Braća Grimm i Andersen. Koncert je bio koncipiran u tri faze i to tako što je prvi dio kao glavni vokal izvela Marina Perazić, drugi dio Edi Kraljić, a u trećem je ponovno dominirala Marina i izvela najveće hitove ove kultne riječke elektro-pop grupe, ali i svoje Kolačiće.

Izvrsno je prošla Oaza snova prije koje je bend odao počast preminulom Mladenu Popoviću, autoru teksta te pjesme. Zanimljivo, i publika i Marina htjeli su tu pjesmu čuti još jednom pa je tako Oaza izvedena i na bisu uz Sobu 23. Euforiju i skakanje izazvala je Ja sam lažljiva, a emocije i grljenje Voli me još ovu noć koju su Edi i Marina izveli zagrljeni u duetu. Osobno su mi posebno bile zanimljive izvedbe u kojima su vokalne dionice izmjenjivali Perazić i Tolja pa tako moram istaknuti Telefon, ali i epsku Program tvog kompjutera. Te su izvedbe bile zanimljive jer su Marina i Davor kao dva suprotna pola. S jedne strane imate otvorenu, pričljivu Marinu, a s druge strane rezerviranog, frajerskog Tolju i to nekako baš jako dobro funkcionira.

Foto: Ziher.hr
Foto: Ziher.hr

Što se zvuka tiče, treba istaknuti da je na minijaturnoj pozornici bilo nagurano osmero ljudi: Alen Tibljaš, Vedran Križan, Damjan Brnić, Dino Ivelja, Edi Kraljić, Ana Jakšić te Marina i Davor. Tu i tamo bi ponešto zapištalo ili bi vokali bili malo manje razgovijetni, ali je opći dojam zvuka svejedno dobar. Crkva je odličan koncertni prostor i kad bi imala malo veću pozornicu bila bi mjesto koje bi vjerojatno znatno češće ugošćavalo koncerte. Ovako se koncerti održavaju nešto rijeđe, ali onda kada se održe riječ je o mahom uspješnim i ozbiljnim stvarima. Takav je bio i subotnji nastup Denis & Denisa. Spontan, iskren, u dodiru i kontaktu s publikom. Svi koji smo bili na ovome glazbenom slavlju čuli smo vjerojatno vječne pop i elektro-pop stvari, odlične tekstove i uživali u izvrsnoj energiji. Osamdesete su, bar na ovim prostorima, glazbeno stvarno bile zanimljive i raznovrsne godine. Ponovile se!

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari