Istaknuto
12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

11.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U novu školsku godinu ulazimo s novim singlovima, što stranim, što domaćim. Na vama je da ih poslušate i glasate za onu pjesmu koja to najviše zaslužuje.

Glazba

Izvještaj – M.O.R.T. : Prerastanje Hrvatske

08.10.2016. Tin Đudajek
Foto: Monika Bračević
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon izdavanja trećeg studijskog albuma “Tužna Kocka” i pozamašne ljetne turneje, Sinjani su napokon dobili priliku i službeno predstaviti svoj posljednji studijski uradak. Zavidno popunjen veliki pogon Tvornice kulture okupio je fanove jednog od trenutno najkvalitetnijih bendova u novijoj hrvatskoj povijesti. M.O.R.T. je sinoć dokazao kako je prerastao Hrvatsku te da su spremni na veća, europska osvajanja za čime su još želju izrazili u našem razgovoru. Zadovoljna, izmorena lica velikog pogona im za to mogu biti najbolji svjedoci. Vrijeme je da ovaj bend krene dalje. Krene dalje uveseljavati svijet kako su jučer uveselili sve nas.

Darkvud: Puuuuno glazbe
Darkvud

Foto: Monika Bračević

Večer je otvorio također sinjski Darkvud. Darkvud je jedan od bendova koji je nastupao na večeri sinjskih bendova u Benkovcu i očito su se toliko dopali Mortovcima da su dobili priliku otvoriti M.O.R.T.-ov prvi headlinerski koncert u karijeri. Svidjeli su se i meni. Glazba koju Darkvud svira jako je zanimljiva i eklektična. Spretno miješaju veliki broj podžanrova rock glazbe, ali opet i popa, tradicionalnih glazbenih izričaja pa čak i narodnjaka, ali opet vješto izmiču prozivanjem njihove glazbe ičime osim eksperimentalnim rockom.

U njihovu nastupu stoga ima puuuuno glazbe koja u čovjeku može pobuditi najrazličitije osjećaje. Zato su mi se najviše i dopali. No i činjenica da su bas i bubanj stavljeni u prvi plan nije tome odmogla. Dapače, ta kombinacija glasnijeg basa, klavijatura koje donose melodiju (koje su bile pretihe) te gitare koja služi kako bi s vremena na vrijeme pjesmu dodatno ukrasila izrazito je lijepo ukomponirana i odrađena. Publika, koje se za predgrupu skupilo mnogo, vjerujem da je također uživala u nastupu. Bio mi je ovo prvi put da ih slušam i slušat ću ih opet.

M.O.R.T.: Prerastanje Hrvatske
M.O.R.T.

Foto: Monika Bračević

Već sam jednom rekao i ponovit ću. M.O.R.T. je prerastao Hrvatsku i s jučerašnjim koncertom svi mogu biti sigurni u to. Postoji cijeli puni veliki pogon Tvornice koji vam može to potvrditi. Ljudi su naočigled uživali u koncertu. Pogo je trajao više manje tijekom cijelog nastupa i to sve od prvih redova do tamo nekog desetog ili petnaestog. Bilo je energično, glasno i nabrijano, a opet simpatično i prijateljsko.

Najveću podršku dobili su dva odlična singla Plamen Što Kriješ i Na Cesti od recentnijih pjesama, a barem jednaku dobili su i stariji hitovi kao Tango ili Meni se Skače. Ničega nije nedostajalo. Redom novih hitova i redom starih pokazali su da imaju materijala, zapravo, toliko kvalitetnog materijala da cijeli koncert mogu održati na jednoj visokoj razini. Razini koju je teško postići i koja se gradi ne na koncertu, već s godinama iskrenog truda i ljubavi prema onome što radiš.

Neizmjerno mi je drago što konačno mogu reći da je M.O.R.T. uspio i želim im svu sreću da svoju nevjerojatnu glazbu prošire i izvan granica Balkana.


(Visited 1.039 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(59 votes, average: 4.356 out of 5)

Komentari