Glazba

Mjesečna doza popa: Lady Gaga, Disclosure, Empress Of i drugi

Izvor fotografija: Facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pop scena 2020. se napokon probudila. I ja isto, da vam napokon to sve prenesem. Mjesečna doza popa odlučila se u međuvremenu za još jednu promjenu. Od sada stiže s YouTube playlistom, svima javno dostupnom, za lakše praćenje novosti, a komentar će biti kraći.

Možda je spomenuto buđenje samo trenutni dojam zbog povratka Lady Gage ili drugog albuma Due Lipe koji inozemne kritike (bez puno razloga) toliko hvale. Svo se uzbuđenje, naravno, uzima s rezervom zbog posljedica koje pandemija ima na glazbenu industriju. Odgađaju se albumi, koncerti kao da su davna uspomena, a live stream je novi najbolji prijatelj promociji glazbe.

Sve što ste možda propustili

Protekli period obilježile su primarno Dua Lipa Lady Gaga. Lipa niže hitove, ali i blago živcira ostalim pjesmama i hrpom videa sa stihovima. Gagin Stupid Love solidno se drži na ljestvicama, ali više sam uzbuđen zbog nadolazeće Babylon ili Rain On Me, najavljenog dueta s Arianom Grande. Samo komadić Babylon instrumentala dovoljan je da kreaira uzbuđenje pred novi album „Chromatica” koji smo trebali već tjedan dana slušati, ali nije teško pretpostaviti zašto je odgođen.

Kiesza, najpoznatija po velikoj Hideaway ima nekoliko novih dobrih stvari, a i album naziva „Crave” u pripremi. Killersi imaju novi singl Caution kojim najavljuju šesti im album „Imploding the Mirage”. Lijepo iznenađenje složili su i 5 Seconds of Summer na pjesmi Wildflower. Rina Sawayama s friško izdanim prvijencem „Sawayama” spremna je pokoriti sve, a Comme Des Garçons (Like the Boys) je hit koji vam treba odmah. Naravno, ništa bez nove Bond pjesme, No Time To Die i Billie Eilish. Također, vratili su se Disclosure i Gorillaz.

Mjesečna doza popa ugostila je mnoga druga divna imena, a samo neka od njih su Perfume Genius, Grimes, Azealia Banks, Mabel, Katy Perry, SZA, Justin Timberlake, HAIM, Carly Rae Jepsen, Madison Beer, Rosalía i The Weeknd.

Kao i do sada, nije samo pop u pitanju. Zato s povjerenjem predajte svoje uši Ziheru. Puštam vas u lov na ear candyje.

Do sljedeće doze, čuvajte se.

Be social

Komentari