Glazba

Najavljeno šesto, dosad najambicioznije izdanje riječkog Student Day Festivala

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na riječkoj je tržnici 17. travnja održana prva konferencija za medije povodom šestog po redu Student Day Festivala. Na njoj su sudjelovali prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Marko Filipović, predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Rijeci Aleksandar Šušnjar te organizatori i project manageri RIKUP-a (Riječki Kulturno Urbani Pokret) Aron Grubešić i Ivan Roje.

Uz imena izvođača otkriveni su i datumi održavanja festivala – ove će godine studenti vladati Rijekom 29. i 30. svibnja. Ipak, još se uvijek ne zna lokacija na kojoj će se odvijati glazbeni dio programa. Šesti će SDF ponoviti tradiciju prethodnih te će tako u bogatom programu svoje mjesto naći razni aspekti kulture, zabave, ali i sporta. Centrali je dio ipak dvodnevni, raznovrsni glazbeni program, a bitno je napomenuti kako je on, kao i svi ostali programi u sklopu festivala, potpuno besplatan.

U petak, 29. svibnja, na glavnoj, open air pozornici nastupit će Hladno pivo, Psihomodo pop, Frenkie feat. Sassja, Gretta, Pasi, Sillycons i headliner toga dana te ujedno i cijeloga festivala, SIGMA. Londonski drum and bass dvojac koji, kako je istaknuto, ove godine nastupa na gotovo svim većim festivalima u regiji, ali se samo na SDF-u može vidjeti i čuti besplatno, proslavio se hitovima Nobody to Love i Changing te njima doslovno poharao top ljestvice. Uz glavni program, petak će upotpuniti i KBS WareHouse Floor na kojem će najizdržljivije zabavljati Filip Motovunski i Balkan Kolektiv Crew.

Subota, 30. svibnja, vraća sjećanja na prošlogodišnje izdanje jer će se ponovno u ulozi headlinera  na glavnoj pozornici pojaviti S.A.R.S. Domaće će boje uz Kraj programa braniti i uvijek inspirativan LET 3, a čut ćemo i dubrovački Silente, zagrebački Gatuzo, The Prodigy Real Tribute Band, ali i toliko čekani Pips, Chips & Videoclips! Opasno će se plesati i na KBS WareHouse Flooru jer nas tamo očekuju Aril Brikha i Alexander Kowalski, oba u live izdanju.

Foto: Press
Foto: Press

Slogan je ovogodišnjega festivala „music. arts. activity.“, a vizualno ga zastupa mehanička hobotnica. Razlog je poprilično jednostavan – SDF objedinjuje street art aktivnosti, tjedan koji kulminira dvodnevnim koncertom nazvan je Culture Weekom, a tu je i sportska komponenta u obliku ChikaZ Fit Festa koja objedinjuje ples, rekreaciju i zabavu. Ipak, nije na odmet imati na umu i kako hobotnica u potragu za hranom kreće tek kada padne noć, a slično vrijeme odabiru i studenti u potrazi za dobrom zabavom, posebno posljednjega vikenda u svibnju.

Raznolik, bogat i jedinstven festival čeka još samo objavu lokacije i valove posjetitelja koji će zadnje svibanjske dane provesti u Gradu koji teče. Za one koji ne mogu doći jer nemaju što odjenuti pobrinuo se kreativni Riječanin Juraj Zigman i osmislio prigodne majice. Dakle, prepreka nema! Vidimo se na šestom Student Day Festivalu 29. i 30. svibnja u Rijeci!

Be social

Komentari