Istaknuto
18.10.2021.

Vrijeme čitanja: 4 minute „Toma” je jedan stvarno dugi film i nitko tko ima zanimljiv život ne bi ga trebao pogledati.

13.10.2021.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba slušajte najzanimljivije aktualne singlove i glasanjem odaberite svog favorita na domaćem glazbenom terenu.

Glazba

Nova glazba: Šiza, Kandžija, Rakete, Hladno Pivo i drugi

18.11.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna Drugom prilikom imaju Milošev ft. Dunja Ercegović.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Šiza, Kandžija, Prljave sestre, Mnogi Drugi, Rakete, Hladno Pivo, Ljubica Gurdulić, Vikend Revolucija i Plazmatick.

Strane preporuke za slušanje su Billie Eilish, The White Stripes, Bleachers ft. Bruce Springsteen, Ariana Grande i Martin Gore.

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

Šiza – Hvala, zavijam ipak sam

Šiza je zagrebački bend kojeg čine bubnjar Marko Kuhar (Overflow, OSA, Rens Argoa) i bas/vokal Bruno Antolić (Suho grlo nos, Letarg). Hvala, zavijam ipak sam njihov je novi singl za koji je spot napravio Dinko Šimac.

Kandžija – Rokatiki

Rokatiki je još jedan singl skinut s aktualnog albuma „Plafon”. Stjepko Galović Kandžija, Matej Huljev i Tomislav Došen Toxara autori su glazbe, dok je Kandžija autor teksta i video spota.

Prljave sestre – Kiša

Niški trio Prljave sestre predstavili su svoj četvrti singl Kiša s albuma „Najgore tek dolazi”. Autor spota za gotovo desetominutnu pjesmu je Petar Milosavljević koji je i autor teksta i suautor glazbe s Milošem Pavlovićem.

Mnogi Drugi – Dimtafon

Mnogi Drugi rade na dovršavanju svog drugog albuma na kojem će se naći i Dimtafon. Autor teksta je Martin Mandir, a glazbe Ante Jelinčić i Martin Zlopaša. Kristijan Protulipac režirao je spot.

Rakete – Zvijezda

Vladimir Mirčeta i Ivana Starčević čine duo Rakete i predstavljaju singl Zvijezda za koji su zajedno napravili glazbu. Dalibor Barić autor je spota a autorica teksta Ivana Starčević će s pjesmom biti dio projekta Femme Nouvelle.

Hladno Pivo – Kišna nedjelja

Hladno Pivo najavljuje svoj novi album novim singlom. Kišna nedjelja djelo je Mile Kekina kao autora teksta i glazbe, a producent pjesme, kao i najavljenog albuma, je Denyken.

Ljubica Gurdulić – Ispod neba

Ljubica Gurdulić, pjevačica grupe Svadbas, objavila je svoj drugi solo singl Ispod neba. Autorica je teksta i glazbe a Tin Ostreš napravio je aranžman. Mastering su odradili Pavle Miholjević i Jura Ferina.

Vikend Revolucija – Supermen

Zagrebački bend Vikend revolucija objavio je spot za novi singl Supermen a rade i na svom drugom albumu. Glazbu i tekst potpisuje Hrvoje Prpić a spot Dinko Pasini.

Plazmatick – Pijesak (Sands)

Pijesak (Sands) drugi je singl kojeg je predstavio glazbeni producent Marko Mihalinec Plazmatick s friško objavljenog albuma „Maziš mi se”. Marko je autor videa, a nešto više o njegova dva nova albuma uskoro ćete moći pročitati na Ziheru.

Strana glazba – preporuka za slušanje

The White Stripes – Apple Blossom

The White Stripes su za 4. prosinac najavili „The White Stripes Greatest Hits”, na albumu će se naći 26 pjesama, među kojima i Apple Blossom koja je nakon 20 godina dobila spot.

Billie Eilish – Therefore I Am

Billie Eilish redateljica je spota za svoj novi singl Therefore I Am kojeg je snimila u praznom šoping centru.

Bleachers feat Bruce Springsteen – Chinatown

Chinatown je singl u kojem gostuje Bruce Springsteen. Pjesma je to s nadolazećeg albuma kojeg su Bleachers najavili za sljedeću godinu, a predstavili su i 45.

Ariana Grande – 34+35

Ariana Grande objavila je nedavno svoj šesti studijski album „Positions” na kojem je objavljena i pjesma 34+35.

Martin Gore – Mandrill

Martin Gore je ušao u Kuću slavnih s bendom Depeche Mode, a singlom Mandrill najavljuje EP izdanje „The Third Chimpanzee” za 29. siječanj sljedeće godine.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Vlatka Semenčić Petrih.

(Visited 639 times, 3 visits today)

Komentari