Glazba

Prvi put u povijesti: zbog korone otkazan ovogodišnji Eurosong

Eurosong
Izvor fotografije: Facebook.com / @EurovisionSongContest
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ovogodišnji Eurosong, koji se trebao održati u svibnju u Rotterdamu, otkazan je zbog epidemije koronavirusa. Iako su organizatori tražili alternativan način kako bi se natjecanje ipak moglo nastaviti, proglašene mjere u svrhu zaštite ne dopuštaju da se Eurosong održi uživo kako je planirano.

Iz organizacije su priopćili kako su ponosni što je Eurosong 64 godine ujedinjavao publiku diljem Europe te kako su tužni što se ovogodišnje izdanje neće održati. Nastavit će se razgovori o domaćinstvu Eurosonga za 2021. godinu. Hrvatsku je od 12. do 16. svibnja na Eurosongu trebao predstavljati Damir Kedžo s pjesmom Divlji vjetre, a svi oni izvođači koji su trebali nastupiti ove godine u Nizozemskoj bit će pozvani i 2021. godine, ali šuška se da će morati nastupiti s drugim pjesmama. Objavu s društvenih mreža prenosimo u cijelosti:

“S velikim žaljenjem primorani smo najaviti otkazivanje Eurosonga 2020. u Rotterdamu. Posljednjih tjedana smo istraživali mnoge alternativne opcije koje bi dopustile održavanje Eurosonga, međutim nesigurnost stvorena širenjem virusa COVID-19 u cijeloj Europi i restrikcije koje su donijele vlade država sudionica kao i nizozemska vlada znače da je EBU primoran napraviti ovu tešku odluku da je nemoguće nastaviti s live događajem kako je planirano.

Ponosni smo na činjenicu daj je Eurosong svake godine već 64 godine zaredom ujedinio publiku diljem Europe i mi smo kao i milijuni fanova tužni da se ovo natjecanje ne će održati u svibnju. EBU, NPO, NOS, AVROTOS i grad Rotterdam će nastaviti razgovore vezane uz domaćinstvo Eurosonga 2021. Molimo sve da imaju strpljenja dok se sredimo sve posljedice ove odluke i dok ne objavimo nove vijesti u narednim danima i mjesecima.

Zahvaljujemo se svim televizijskim kućama koje su naporno radile u planiranju ovogodišnjeg izdanja. Svima nam je žao koliko i njima zato što se Eurosong ne će održati u svibnju, a za cijelu eurovizijsku obitelj diljem svijeta šaljemo ljubav i podršku da nam bude lakše u ovim teškim vremenima.”

 

View this post on Instagram

 

It is with deep regret that we have to announce the cancellation of the Eurovision Song Contest 2020 in Rotterdam. . Over the past few weeks we have explored many alternative options to allow the Eurovision Song Contest to go ahead. . However the uncertainty created by the spread of COVID-19 throughout Europe – and the restrictions put in place by the governments of the participating broadcasters and the Dutch authorities – means the European Broadcasting Union (EBU) has taken the difficult decision that it is impossible to continue with the live event as planned. . We are very proud that the Eurovision Song Contest has united audiences every year, without interruption, for the past 64 years and we, like the millions of fans around the world, are extremely saddened that it cannot take place in May. . The EBU, NPO, NOS, AVROTROS and the City of Rotterdam will continue a conversation regarding the hosting of the Eurovision Song Contest in 2021. . We would ask people to bear with us while we work through the ramifications of this unprecedented decision and patiently await any further news in the coming days and weeks. . We would like to pay tribute to all the host broadcaster team in the Netherlands and our 41 Members who have worked so hard on planning this year’s event. . We are all as heartbroken as they are that the Eurovision Song Contest will not be able to be staged in May and know that the whole Eurovision family, across the world, will continue to provide love and support for each other at this difficult time.

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision) on

Sad je pravo vrijeme da se pisjetite nekih prijašnjih odličnih nastupa s Eurosonga ili otkrijete čari natjecanja u šezdesetima i sedamdesetima. Podsjećamo vas na sljedeće teme o kojima smo pisali:

Top 15: Natjecateljski Eurosong trenuci koje vrijedi ponovno otkriti

Ziher playlista: Eurosong kakav ne pamtimo

Eurosong kroz pjesme Bosne i Hercegovine

Velika anketa: Izaberi najbolju pjesmu koju smo poslali na Eurosong

Be social

Komentari