Film

Serije u 2019. godini: Novi naslovi i nastavci starih serija

serije 2019
Foto: carcinokiss.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 4 minute

Ulazak u novu godinu znači hrpu novih mogućnosti, ispune praznih minuta dobrim sadržajima koje nam kao na pladnju nude producenti, televizijske i streaming kuće, velike i male ribe. Kao i dosad, čini se da će ova godina ponovno biti ispunjena zanimljivim naslovima, bilo da je u pitanju nova sezona ili neka potpuno nova serija, koja tek čeka na svoju publiku.

Novi nastavci starih naslova


Game of Thrones (8. i posljednja sezona)


Vjerojatno najiščekivanija ovogodišnja serija, HBO-ova dugogodišnja zlatna koka, konačno se približila svom epilogu, u kojem će se objasniti sve nejasnoće i otkriti sve tajne. Nakon godinu dana pauze, tijekom koje su razvijene nebrojene teorije obožavatelja o tome kako bi se priča mogla razviti, Game of Thrones se s osmom sezonom i već dobro poznatom postavom na ekrane vraća u travnju.


You (2. sezona)


Joe vodi knjižaru u koju jednog dana ulazi Beck te se odmah zaljubljuje u nju. Ona nije toliko uvjerena da je on pravi za nju, zbog čega se Joe upušta u misiju osvajanja njene naklonosti, rješavajući se svih prepreka, no način na koji to radi nije toliko sladak, koliko je jeziv.

You izvrće konvencije romantičnih komedija i daje im mračan ton, prikazujući postupke glavnog lika, koji bi pod drugim svjetlom možda djelovali romantično i slatko, kao opsesivne i jezive. Serija je tako zanimljiv pogled na drugu stranu medalje romantičnih komedija, pa samim time i svojevrsno osvježenje, a druga sezona izlazi u rujnu.


Stranger Things (3. sezona)


Eleven i njena ekipa lovaca na natprirodno još uvijek nisu pobijedili veliko čudovište koje neprestano prijeti ispod Hawkinsa te se u novoj sezoni vraćaju spremni za nove avanture, kako s čudovištima, tako i međusobno.

Na ljeto ćemo vidjeti kako će se klinci snaći u srednjoj školi, koji će novi likovi olakšati ili zakomplicirati natprirodnu borbu odabranih pojedinaca s velikom prijetnjom gradu te kako je do svega uopće došlo i što se dogodilo brojevima prije Eleven. Izgleda da nova sezona nudi mnogo uzbudljivih mogućnosti s mnoštvom likova, što starih, što novih, a sigurno je i da će visoka produkcija te maštovitost braće Duffer ponovno pronaći način da izraze nostalgiju za djetinjstvom.


Peaky Blinders (5. sezona)


Gangsterska obitelj Shelby iz Birminghama nakon četiri sezone, nebrojenih neprijatelja različitih nacionalnosti, aktivnosti, profila i sposobnosti nastavlja dalje operirati i Tommy, njihov šarmantni i tvrdoglavi vođa, puca na Parlament te, kao i dosad, igra vrlo opasnu igru s opasnim ribama.

Maglovit, prljav i siv, ali svejednako zavodljiv svijet Peaky Blindersa još će jednom gledatelja u šest epizoda uvući u svoje spletke, klimava savezništva, izdaje i usputne ljubavne zavrzlame. Kakav će Tommy Shelby sada veliki plan donijeti i zakomplicirati život svojoj obitelji dovlačenjem novih moćnih neprijatelja? Saznat ćemo na vrijeme.


Mindhunter (2. sezona)


Holdena Forda i Billa Tencha u prvoj smo sezoni ostavili u rastresenom stanju nakon što su se uputili u neistraženo područje psihologije serijskih ubojica, u želji da bolje razumiju kako dolazi do serijskih ubojstava te da ih u budućnosti spriječe.

Fincherova mentalna igra mačke i miša već ulovljenih ubojica i mladog, nadobudnog istražitelja, potajno fasciniranog uvrnutim umovima kriminalaca jednako je zavodljiva gledatelju kao što je i protagonistu. Granice između dobrog policajca i zlih ubojica više nije toliko jasna kao na početku, a poznavajući Finchera, te će se granice gurnuti još dalje i dublje istražiti. Detalji druge sezone još uvijek nisu poznati, osim da će izaći ove godine.


True Detective (3. sezona)


Nova sezona donosi novi zločin, brata i sestru nestale u jesen 1980. Zločin nikad nije riješen i sada umirovljeni Wayne Hays, koji je prvotno istraživao zločin, ponovno je pozvan da pomogne u njegovom rješavanju.

Treći nastavak True Detectivea krenuo je prije tjedan dana, s prve dvije epizode, a gleda se kao svojevrsno osvježenje bliže prvoj sezoni nakon većinski razočaravajuće druge, a ostaje vidjeti koliko će serija zadržati od svoje posebnosti, zbog koje je i postala voljena nakon prvog izlaska.


Brooklyn Nine-Nine (6. sezona)


Nakon što ih je Fox nakon pet sezona otkazao, internet zbog toga poludio i NBC ih onda preuzeo (sljedeći dan), Brooklyn Nine-Nine postala je jedna od najiščekivanijih nerazvikanih serija godine. Ćaknuta policijska stanica u Brooklynu s vrlo šarolikim timom policajaca osvojila je srca mnogih gledatelja zbog svog laganog, ali inteligentnog humora, tematske otvorenosti i raznolikosti postave. Šesta je sezona tek krenula i dosadašnji format serije daje bezbroj mogućnosti razvoja priče.


Killing Eve (2. sezona)


Lov tajne agentice Eve Polastri na plaćenu ubojicu Villanelle po čitavoj Europi, koji se pretvori u neobičan opsesivan odnos dviju žena, jednako je priča o toj opsesivnosti koliko i o uzbudljivosti posla tajnog agenta.

Intrigantna priča, zanimljivi i kompleksni likovi, dijalozi nabijeni elektricitetom, neizvjesne situacije te vrhunska gluma zaradile su seriji novu sezonu, koja će krenuti izlaziti na proljeće te nastaviti točno tamo gdje nas je prva sezona ostavila u neizvjesnosti.

Serije u povojima


Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes


Netflixova dokumentarna serija u četiri nastavka iz arhive izvlači snimke razgovora dvojice novinara, Stephena G. Michauda i Hugha Ayneswortha, s jednim od najpoznatijih američkih serijskih ubojica, Tedom Bundyjem, jednako kao i one s njegovih suđenja.

Serija prati kako je naočit i šarmantan te zbog toga posebno jeziv Ted Bundy došao od prvog uhićenja nakon mnogobrojnih ubojstava do električne stolice, a na Netflixu izlazi 24. siječnja.


The Umbrella Academy


Temeljeno na istoimenom serijalu stripova, The Umbrella Academy govori o skupini individualaca s posebnim moćima koji su rođeni na isti dan, iako njihove majke dan prije nisu pokazivale nikakve znakove trudnoće. Njih šestero posvoji milijarder Sir Reginald Hargreeves, ali obiteljska idila se raspadne i članovi se rasprše. Hargreeves umre, zbog čega se šestorka ponovno okuplja te usred nastojanja da otkriju detalje Hargreevesove smrti, ponovno otkrivaju i zašto su se udaljili, a što bi bio serijal o ljudima s posebnim moćima bez malo apokalipse u pozadini.

Serija izlazi na Netflixu sredinom veljače.


Sex Education


Premisa serije Sex Education djelomično je dana već u samom naslovu: tinejdžer bez eksplicitnog seksualnog iskustva živi s majkom koja je seksualni terapeut u okruženju nabijenom hormonima i raznoraznim pritiscima. Udružuje snage s pametnom i slobodoumnom školskom kolegicom, uglavnom da bi porastao na društvenoj ljestvici škole, te pokrenu underground kliniku za seksualnu terapiju u školi, jer, valjda, jabuka ne pada daleko od stabla.

Sex Education se može pogledati na Netflixu od 11. siječnja.


Good Omens


Obožavatelji fantastičnih te često uvrnutih svjetova Terryja Prachetta i Neila Gaimana (naročito ako su zajedno u kombinaciji) mogu lagano krenuti u potragu za udobnim foteljama jer ove godine dolazi dugo očekivana televizijska adaptacija njihovog romana Good Omens.

Teško da bi netko želio propustiti pratiti nastojanje da demon Crowley i anđeo Aziraphale, koji su već pomalo zahrđali od dugogodišnjeg boravka na Zemlji, zaustave apokalipsu, dolazak Antikrista i u konačnici smanje štetu borbe između Pakla i Raja.


What We Do in the Shadows


Prije pet godina zabavili su nas kvazi-dokumentarnom komedijom o trojici cimera vampira u Wellingtonu, koji se nastoje snaći u modernom dobu, a ove godine Taika Waititi i Jemaine Clement istu ideju prenose u format serije, a radnju u Ameriku.

Iako Waititi i Clement neće glumiti, njihov će utjecaj vrlo vjerojatno zadržati ćaknutu atmosferu iz filma te će nastaviti parodirati (pre)dugo romantiziranu ideju o vampirima kao misterioznim i nadmoćnim bićima noći.

Be social

Komentari