Glazba

Ultra Europe (2. dan): Solidan Armin van Buuren i nenadmašni Carl Cox

Vrijeme čitanja: 2 minute
ULTRA2
Foto: Facebook

Drugi dan Ultra festivala ostavio nam je nešto bolje dojmove zbog par izvođača koji su izbjegli monotoniju ušavši u oblasti različitih glazbenih žanrova elektronike. No unatoč tome što je na glavnoj pozornici bilo zanimljivije nego prvoga dana, Carl Cox stage je ponovno nadmašio glavni (main) stage. Glavni razlog tome su dva odlična nastupa, Jamie Jonesa i Marca Carole koji su mala oaza u ovome moru komercijalne glazbe. Svojim setovima su nam barem na kratko pokazali kakvi bi nastupi trebali biti, fokusirani oko glazbe, a ne oko vizualnih efekata.

Pokazali su da dva DJ-a s različitim stilovima, Jones s prvenstveno deep houseom, a Carol s techno pjesmama mogu pružiti jednako dobro iskustvo publici unatoč tome što nisu svi fanovi navedenih žanrova. Osim njih Carl Cox je ponovno odradio dobar nastup, zatvorivši svoj stage uz predivan izlazak sunca nad poljudskom ljepoticom.

ULTRA3
Foto: Facebook

Dok su se na manjem stageu izmjenjivale kvalitetne pjesme, na main stageu smo opet uglavnom slušali EDM, ali uz par izuzetaka koji su malo osvijetlili obraz glavne pozornice. Najbolji od tih izuzetaka su svakako Chase & Status koji su sa svojim drum n bass setom bili pravo glazbeno osvježenje. Paralelno s njima je nastupao Jamie Jones na drugoj pozornici pa smo propustili polovicu njihovog nastupa. Nakon njih su nastupili Krewella koji su bili iznenađujuće dobri, budući da nisu puštali pjesme istoga stila već su kombinirali par različitih žanrova. Nešto što bi poznatija imena poput Afrojacka mogli pokušati.

Solidan Armin van Buuren

Još jedan nastup koji nije bio toliko loš je od Armin van Buurena, ali ipak, očekivali smo puno više od trance legende. Ipak, i on je pokleknuo modernim vremenima te je u svoj set uključio  previše EDM stvari, njegove stare hitove puštao je u novoj modernoj obradi koja ih je po nama devastirala.

Sve u svemu, prvi Ultra Europe u prva dva dana donio nam je dobrih, ali i loših stvari. I unatoč tome što glazbena strana festivala nije na nekoj visokoj razini, ovakve manifestacije su odlična stvar što se financija za domaćinski grad i državu.  Stoga se svakako nadamo da će se sljedeće godine Ultra organizacija ponovno odlučiti za Hrvatsku. Također, ne bi odmoglo uvesti još koju pozornicu na kojoj će puštati manje komercijalni DJ-evi.

Be social

Komentari