Glazba

Ziher playlista: Glazba za šetnju parkom

šetnju
Foto: Canva.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Priznajem, šetnje su moja omiljena “sportska” aktivnost, ako se uopće takva aktivnost može svrstati pod sport, prije samo pod fizičku aktivnost. Iz tog razloga svaki trenutak kada kroz oblake proviri pa samo i jedna zraka Sunca ,nastojim izaći na zrak i provesti neko vrijeme u jednom od mnogih parkova na području Novog Zagreba.

Tako svaki put kada je na redu sljedeća šetnja, završim u nekom drugom. Među svim tim parkovima najviše preferiram okolicu jezera Bundek, gdje se često i zaputim, ali nerijetko se zaustavim i na nekoj drugoj obližnjoj lokaciji.

Taman prije Bundeka je park Vjekoslava Majera, gdje znam neplanirano zalutati jer, osim šetnjice i klupica, sadržaj parka nudi i šarolik izbor sprava za vježbanje. Jedna zanimljivost tog parka koja ga izdvaja od ostalih ”javnih teretana” na kojima sam bila je ta da je svaka stop postaja jedna sprava umjesto klupice, tako da nema predaha jednom kada se uputite u taj park.

Slušalice u uši i put pod noge

U Sopotu ima jedan park kod školskog igrališta, koji je totalno “chill” park za pričanje s ekipom ili na mobitel, i za sjedenje na klupicama ispod krošnji stabala. Ne moram ni govoriti koliko me komaraca ujelo u tom parku ljeti, uvjerljivo više nego na Bundeku. Naravno, svaki odlazak u park je sa slušalicama, a tu je i odgovarajuća playlista.

Točnije, svaki mi park otprilike ima i odgovarajuću playlistu jer, kao što sam već pokušala dočarati, svaki spomenuti park ima svoj karakter. Tako za šetnju parkom Vjekoslava Majera uvijek biram nešto brže i energičnije pjesme jer po iskustvu računam da ću možda odlučiti odraditi dobar trening. Put do Bundeka zna biti dosta šarolik i uvelike ovisi o mom raspoloženju jer nekada volim “nabiti” tempo, dok ponekad odlučim da će to biti laganija šetnja uz “detour” kroz manje lokalne parkove. Tada playlista često završi u chillwave i/ili indie pop tonu.

Park u Sopotu je pak posebna priča jer uvijek kada bih slušala album „Teen Dream” ulazila bih u park slušajući, simbolično, pjesmu Walk In The Park. Često dajem vrijeme upravo tom albumu u ljetnim šetnjama.

Odlučila sam stoga svoju ljubav prema šetnjama i parkovima prenijeti i na vas, naše drage čitatelje, kroz ovu playlistu koju volim pustiti u beskrajnom koračanju po Suncem obasjanim stazama koje vode u neke zelene idile. U sljedećoj šetnji pustite i vi ove pjesme i pokušajte upiti baš svaki trenutak koji vam sljedeći lijep dan podari.


Ovaj je sadržaj sufinanciran sredstvima Fonda za pluralizam medija Agencije za elektroničke medije.

Be social

Komentari