Istaknuto
18.09.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba i ove srijede donosi sedam novih domaćih i regionalnih singlova između kojih možete glasanjem odabrati favorita i nešto stranih preporuka.

12.09.2019.

Vrijeme čitanja: 15 minute Veliki argentinski pripovjedač Jorge Bucay za Ziher je govorio o svojoj kući bez satova, knjizi koja mu je promijenila život, emocijama i životu s tehologijom, a ispričao nam je i priču.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2015: 4/25

04.12.2015. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Dragi Zihernjaci,

Nakon što sam dva dana zaredom dijelio po dva poklona, vrijeme je da napravim pauzu.

Šalim se! 🙂 Nema labavo do Božića, štoviše dijelim poklone tako jako da ih i danas imam dva.

Budući da mi je Zagreb jedno od najljepših mjesta za provoditi predbožićno vrijeme, danas vam poklanjam 1 x 2 ulaznice za projekciju filma Zagrebačke priče vol.3 koji je trenutno na programu Kino Europa.

Zagrebačke priče projekt su produkcijske kuće Propeler Film koji je nastao kao poticaj za stvaranje Zagrebačkog filmskog fonda. Zagrebačke priče vol.1 i vol.2 premijerno su prikazane na Pula film festivalu 2009. i 2012. godine, a Zagrebačke priče vol. 3 slijedile su tradiciju i prvo prikazivanje doživjele su na 62. Pula film festivalu. Vol. 1 sastoji se od devet kratkometražnih priča u kojima je tema svakodnevni život Zagrepčana, a vol. 2. u sebi sadrži šest kratkometražnih priča na temu obitelji i ljubavi. Zajednička tema Zagrebačkih priča vol. 3 su blagdani i praznici, ali su mnogi od filmova upravo blagostanje blagdana iskoristili da progovore o nekim socijalno i društveno važnim temama.

Dan otpora od Ivana Salaja, Praznik demokracije Petra Oreškovića, Goranova ulica Matije Vukšića, Na Tri Kralja Vlatke Vorkapić, Orah od Danila Šerbedžije i Munja Radislava Jovanova Gonza dio su posljednjeg u nizu omnibusa kojeg imate priliku pogledati na Djed Mraziherov račun i vidjeti blagdane u okrilju Zagreba u možda nešto ozbiljnijem i realnijem svjetlu.

U Kino Europa vodim jednog sretnika koji u komentar na Ziherovom Facebooku ispod današnjeg Ziherovog adventskog kalendara napiše što najviše voli u predbožićnom Zagrebu!

Ako pak više želite otići u Tvornicu poslušati Side Projectzagrebački bend koji će u subotu, 5. prosinca, ondje promovirati svoj album prvijenac “Things Which No One Else Should Know About” i za to sam vam pripremio karte, i to čak 2 x 2!

Glazbu koju radi Side Project često se opisuje terminom graveyard-pop, a inspiraciju vuku od samih početaka synth-popa sve do moderne elektroničke glazbe. Iza imena Side Project kriju se Luka Vidović i Anja Papa, a ovim koncertom u Tvornici prvi put će se predstaviti u proširenom sastavu kojeg čine Karlo Kurtalj i Filip Borovec (Dram Adams, A zar je to važno, Nikola Marjanović), i Luka Šipetić (Nikol, Luka i Vedran).

Upade za Tvornicu osvajate tako da ispod današnje objave Ziherovog adventskog kalendara na Facebooku komentirate da želite otići upravo na Side Project.

Sve dobitnike objavljujem u 22 sata pa požurite po svoj današnji poklon!

Do sutra i novih poklona,

Djed Mraziher

advent 4 mraziher

(Visited 301 times, 1 visits today)

Komentari