Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 1/25

01.12.2016. Djed Mraziher

Dragi moji Ziherovci i ljubitelji kulture,

Vratio sam se! Konačno je došlo vrijeme darivanja, a ja sam tijekom cijele godine naporno radio i trenirao kako bi vam ove godine mogao svečano obznaniti da nosim najviše poklona ikad u povijesti Ziherovog adventskog kalendara. U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

advent kalendar 11/25

Danas vam u suradnji s Kino Tuškancem, Tvornicom i LAA dijelim čak tri poklona!

1. U Kino Tuškancu jedan sretnik sutra će (2. prosinca) u društvu sebi drage osobe gledati “Antikrista” (znam, nije baš moj đir, ali čuo sam da je film odličan). U režiji Larsa Von Triera, ovaj film u danskoj, njemačkoj, francuskoj i poljskoj koprodukciji donosi priču o tome kako gubitak djeteta može utjecati i na gubitak samoga sebe, a sve to uz predznak drame i horora. Ako želiš u petak u Kino Tuškanac, nagradu možeš osvojiti na Ziherovom Instagram profilu.

2. Isti dan, 2. prosinca u Tvornici kulture nastupa genijalni Repetitor, jedan od mojih najdražih bendova. Tamo dolaze promovirati svoj novi album “Gde ćeš”, a ja te vodim sa sobom. Zapravo, vodim dvoje sretnika, a onda vi možete povesti još nekoga. Ako voliš Repetitor, na Ziherovom Facebook pageu u komentar tagiraj osobu koju želiš povesti sa sobom na koncert.

3. Petak je očito stvarno postao the dan pa se u Zagrebu 2. prosinca održava još jedan fantastičan koncert. Točnije, koncerti. Ekipa iz LAA javila mi je da vam mogu podijeliti dvije ulaznice za Pozitivni koncert. Ja mogu biti na više mjesta istovremeno pa jedva čekam uživati u nastupima Luce, Bajage, Josipe Lisac i Darka Rundeka. Jedan sretnik može sa sobom povesti još jednu osobu ako na svome Facebook profilu javno (!) sharea Ziherovu današnju adventsku objavu. 

I to je to za danas. Sve dobitnike objavljujem u 22 sata na Facebooku.

Vidimo se ponovno sutra, otvaram novi prozorčić točno u 9 sati. Tko zna kakvi se odlični kulturni pokloni kriju tamo…

Voli vas vaš

Djed Mraziher

(Visited 1.787 times, 1 visits today)

Komentari