Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 13/25

13.12.2016. Djed Mraziher

Ho ho ho ekipa,

Preživjeli smo ponedjeljak, a kao nagradu za to i poticaj da preživite i ostatak ovog tjedna danas se ponovno vraćamo na dva poklona koja su iza prozorčića sakrili moji prijatelji iz Continental Filma i Menarta.

1. Continental film te nagrađuje ulaznicama za Underworld: krvavi ratovi. Kate Beckinsale vraća se ulozi Selene u posljednjem nastavku super-uspješne “Underworld” franšize koju pratimo još od 2003. godine. Pod vodstvom moćnog Mariusa, Likani su postali moćniji nego ikada prije, a Vampiri se nalaze na rubu izumiranja. Protjerana iz vlastitog vampirskog plemena, Selena će udružiti snage s novom i moćnom skupinom – misterioznim nordijskim Vampirima. Kako je vremena sve manje, upravo će ona morati odlučiti želi li se boriti za stare ili nove saveznike u ovom epskom finalnom obračunu nakon kojeg možda nitko neće ostati živ… Troje sretnika/ca može osvojiti po dvije ulaznice za projekciju po izboru u kinima po izboru (Cineplexx Zagreb/Split) – pročitajte kako na Ziherovom instagramu.

2.  Izdavačka kuća pripremila je pravu malu poslasticu – u jedan paketić upakirali su albume Depeche Modea “Delta Machine”, Rundek Cargo Tria “Mostovi” i Sassje “Taktički praktično“. Na prvi pogled nespojivi izvođači (osim ako niste glazbeni moljac koji sluša doista sve!), ali pazite sad ovo – nije li ovo idealna prilika da usrećite i sebe i još nekoga od vaših bližnjih pa im pod bor gurnete neki od ovih albuma, a neki ostavite sebi? Super poklon, jelda? Osvojiti ga možeš na Ziherovom Facebooku  tako da današnji prozorčić lajkaš i javno (!) podijeliš na svome profilu uz tekst “Želim Menartov paket”. 

Dobitnike pronađi u 22 sata na Facebooku i vidimo se ponovno sutra u 9 ujutro!

Vaš Djed Mraziher

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 280 times, 2 visits today)

Komentari