Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 3/25

03.12.2016. Djed Mraziher
Vrijeme čitanja: 3 minute

Drage Ziherice,

Treći je dan prosinca, iza nas su podijeljene kino ulaznice i upadi na koncerte, a današnji prozorčić donosi nešto i za ljubitelje dobre izložbe, ali i jednu nagradu za moje drage Riječane, za koje znam da puno čitaju Ziher. Današnje poklone dijele moji dobri prijatelji iz Umjetničkog paviljona u Zagrebu i Art-kino Croatia u Rijeci.

1. U suradnji s Umjetničkim paviljonom vodim vas na izložbu otvorenu još krajem rujna, a imate je prilike pogledati još mjesec dana, do 8. siječnja. Radi se o izložbi “Alberto Giacometti – Portreti sadašnjosti“. U okviru ciklusa “Najveći kipari 20. stoljeća”, nakon Miróa i Rodina, u Umjetnički paviljon stigla su djela velikog virtuoza kiparstva – Alberta Giacomettija, prepoznatljivog po oblikovanju izduženih i istanjenih figura. Posjetitelji paviljona imaju jedinstvenu priliku razgledati ukupno 34 djela posuđena iz francuske Fundacije Maeght koja su nastala pod utjecajem velikih stradanja Drugog svjetskog rata. Ona se danas ubrajaju u klasična djela povijesti umjetnosti druge polovice 20. stoljeća, a među nekolicinom crteža, litografija i skulptura osobito se ističe simbol ratnih stradanja, slavna skulptura “Čovjek koji hoda“. Čak troje sretnika koji današnju adventsku objavu na Ziherovom Facebooku lajkaju, a u komentar tagiraju osobu koju žele povesti sa sobom mogu osvojiti po dvije ulaznice za izložbu.

2. U riječko Art-kino u utorak 6. prosinca u 19 sati vodim vas na projekciju filma Ničije Dete. U proljeće 1988. divlji dječak je pronađen među vukovima u bosanskim planinama. Nasumičnim odabirom odlučeno je da se dječaka nazove Haris i da ga se pošalje u sirotište u Beograd u kojem se za njega počne brinuti Ilke, zaposlenik doma. Ničije dete, film nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, oduševio je publiku i kritiku filmskog festivala u Veneciji i vratio se kući s tri osvojene nagrade. Ovu nagradu osvojit će jedan/na sretnik/ca koji followaju Ziherov Instagram i ondje ispod današnjeg prozorčića slijede upute za osvajanje ulaznice. Odnosno ulaznica, jer dobitnik/ca sa sobom može u kino povesti i pratnju. 

Sve dobitnike izvlačim točno u 22 sata na Facebooku. Za novi prozorčić budimo se zajedno već sutra u 9!

Želim vam kulturni vikend,

Vaš Djed Mraziher

(pssst! Ako si u Zagrebu i ne znaš gdje bi van, dođi večeras u 20 sati u Kavez jer u sklopu Glazbenog lonca nastupaju The Yellow Buzz! Jučer je izašao i video s drugog izdanja na kojem je nastupio Svemir, a njega možeš pogledati ovdje!)

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 244 times, 1 visits today)

Komentari