Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Nagrade

Adventski kalendar Djeda Mrazihera: 3/25

03.12.2016. Djed Mraziher

Drage Ziherice,

Treći je dan prosinca, iza nas su podijeljene kino ulaznice i upadi na koncerte, a današnji prozorčić donosi nešto i za ljubitelje dobre izložbe, ali i jednu nagradu za moje drage Riječane, za koje znam da puno čitaju Ziher. Današnje poklone dijele moji dobri prijatelji iz Umjetničkog paviljona u Zagrebu i Art-kino Croatia u Rijeci.

1. U suradnji s Umjetničkim paviljonom vodim vas na izložbu otvorenu još krajem rujna, a imate je prilike pogledati još mjesec dana, do 8. siječnja. Radi se o izložbi “Alberto Giacometti – Portreti sadašnjosti“. U okviru ciklusa “Najveći kipari 20. stoljeća”, nakon Miróa i Rodina, u Umjetnički paviljon stigla su djela velikog virtuoza kiparstva – Alberta Giacomettija, prepoznatljivog po oblikovanju izduženih i istanjenih figura. Posjetitelji paviljona imaju jedinstvenu priliku razgledati ukupno 34 djela posuđena iz francuske Fundacije Maeght koja su nastala pod utjecajem velikih stradanja Drugog svjetskog rata. Ona se danas ubrajaju u klasična djela povijesti umjetnosti druge polovice 20. stoljeća, a među nekolicinom crteža, litografija i skulptura osobito se ističe simbol ratnih stradanja, slavna skulptura “Čovjek koji hoda“. Čak troje sretnika koji današnju adventsku objavu na Ziherovom Facebooku lajkaju, a u komentar tagiraju osobu koju žele povesti sa sobom mogu osvojiti po dvije ulaznice za izložbu.

2. U riječko Art-kino u utorak 6. prosinca u 19 sati vodim vas na projekciju filma Ničije Dete. U proljeće 1988. divlji dječak je pronađen među vukovima u bosanskim planinama. Nasumičnim odabirom odlučeno je da se dječaka nazove Haris i da ga se pošalje u sirotište u Beograd u kojem se za njega počne brinuti Ilke, zaposlenik doma. Ničije dete, film nastao u srpsko-hrvatskoj koprodukciji, oduševio je publiku i kritiku filmskog festivala u Veneciji i vratio se kući s tri osvojene nagrade. Ovu nagradu osvojit će jedan/na sretnik/ca koji followaju Ziherov Instagram i ondje ispod današnjeg prozorčića slijede upute za osvajanje ulaznice. Odnosno ulaznica, jer dobitnik/ca sa sobom može u kino povesti i pratnju. 

Sve dobitnike izvlačim točno u 22 sata na Facebooku. Za novi prozorčić budimo se zajedno već sutra u 9!

Želim vam kulturni vikend,

Vaš Djed Mraziher

(pssst! Ako si u Zagrebu i ne znaš gdje bi van, dođi večeras u 20 sati u Kavez jer u sklopu Glazbenog lonca nastupaju The Yellow Buzz! Jučer je izašao i video s drugog izdanja na kojem je nastupio Svemir, a njega možeš pogledati ovdje!)

mraziher
Djed Mraziher o kalendaru:

U suradnji s ravno 28 partnera i prijatelja Zihera tijekom 25 dana podijelit ću više od 50 najkulturnijih poklona koje možete zamisliti.

Čekaju vas filmovi 2i filma, Kino Tuškanca, Art kina i Continental filma, glazba iz instrumenata Tvornice, LAA, Menarta i Universal Musica, a na izložbe vas vodim u Klovićeve dvore, Muzej za umjetnost i obrt, Umjetnički paviljon i Muzej suvremene umjetnosti. Knjige stižu na vaše police ravno iz izdavačkih kuća Fraktura, Profil, Algoritam, Edicije Božičević, Vuković & Runjić, Mozaik knjige, Znanja, VBZ-a i Dallas Recordsa, a u kazalište ćete se uputiti u Kazalište Moruzgva, Gavellu, Teatar &TD, ZKM i Teatar Exit. U rubrici ‘festivali’ svoje poklone pripremili su Ferragosto Jam i Graffiti na Gradele.

Kada i što vam dijelim? Ne znam ni sam jer prozorčić Ziherovog adventskog kalendara otvaram svaki dan točno u 9 ujutro na Ziherovom Facebook pageu i Instagram profilu. Dobitnike objavljujem svake večeri točno u 22 sata na Facebooku. Novost je da ćete ove godine neke nagrade osvajati na Facebooku, a neke na Instagramu pa pažljivo čitajte!

(Visited 234 times, 1 visits today)

Komentari