Istaknuto
22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

Glazba

Kultna Analena koncertom u Močvari slavi 20 godina rada

06.09.2017. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Brojka se zaokružila, Analena je već puna dva desetljeća s nama! Iako su posljednjih godina zbog raseljenosti između Hrvatske, Slovenije i Engleske smanjili diskografsku i koncertnu aktivnost, Ana, Mijo, Miran i Zet i dalje drže Analenu na okupu. Obljetnica osnivanja benda sjajna je prilika za zagrebački nastup, nakon više od dvije godine pauze na domaćem terenu. Ne propustite priliku svjedočiti jednom od najboljih koncerata ove jeseni – dvadeset godina benda sažeto u kaleidoskopsku pedesetominutnu eksploziju 16. rujna u Močvari.

Kultni post hardcore screamo bend osnovan je prije dvadeset godina ispred jednog od zagrebačkih zidova na koga su se Six i Mijo spremili zalijepiti plakat za neki od koncerata koje je u jesen 1997. godine radio URK, u periodu prije nego je osnovana Močvara. Nije prošlo puno vremena od početne ideje do prvog koncerta u kutinskoj Baraci, nakon kojeg je Analena, uz suborce Peach Pit, Lunar, FNC Diverzant, Chang Ffos i druge, postala jednim od najaktivnijih bendova tadašnje nove zagrebačke scene.

Nakon albuma “Arhythmetics”, “Carbon Based” i “Inconstantinopolis”, nekoliko stotina koncerata odsviranih uzduž i poprijeko Europe te par personalnih promjena, Analena si je priskrbila kultni status, kako doma, tako i vani – brojna fan baza uvijek je u prvim redovima i izgara zajedno s bendom.

ŽENska podrška

Kao podrška Analeni na koncertu nastupaju i zagrebačke Žen. Ovaj četveročlani audio-vizualni kolektiv već godinama hrabro gazi stazama post rocka, shoegazea te math rocka i oduševljava sve veći broj slušatelja diljem Europe i šire. Jednako kao i Analena tijekom prvih deset godina postojanja, i Žen su drumske ratnice – prethodnih godina su u svom kombiju nekoliko puta pregazile stari kontinent nastupajući kako na malim klupskim, tako i na velikim festivalskim nastupima.

Treći album, najavljen za objavljivanje krajem godine pri ljubljanskoj etiketi Moonlee Records, na najbolji će način pokazati napredak koji Žen rade iz albuma u album. Eva, Sara, Ivona i Tanja sjajnim su živim nastupima oduševile i legendarnog DJ-a Kevin Colea koji je njihovu pjesmu Žal nedavno u programu KEXP radija iz Seattlea zavrtio kao “Song of the Day”. Dođite na vrijeme.

Ulaznice možete kupiti na ulazu po cijeni od 40 kuna. Nakon koncerta održat će se Dark Side: The Cure night na dva floora na koji je upad za sve posjetioce koncerta besplatan.

(Visited 34 times, 1 visits today)

Komentari