Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Film

Abrakadabra: Benedict Cumberbatch je Doctor Strange!

05.12.2014. Paula BračkoVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.facebook.com/Marvel

Foto: www.facebook.com/Marvel

„Iznenađenje: Benedict Cumberbatch je Doctor Strange!“ said no one ever. Marvel je konačno potvrdio ono što su svi mediji objavili još u listopadu, ali se, eto, čekala službena informacija. Cumberbatch je ustvario bio Marvelov drugi izbor jer su za ulogu Stephena Strangea htjeli Joaquina Phoenixa, ali zbog njegovog pretrpanog rasporeda snimanja, nikako se nisu uspjeli dogovoriti. Film će režirati Scott Derrickson (The Exorcism of Emily Rose, Deliver Us from Evil), a scenarij potpisuje Jon Spaihts (The Darkest Hour, Prometheus). U kina dolazi 4. studenog 2016.

Za one koji nisu upoznati s likom i djelom ovog superjunaka, riječ je o ulozi koja će se uklopiti u niz genijalaca i neshvaćenih kreativaca koje je Cumberbatch dosad utjelovio. Naime, Stephen Strange je izuzetno inteligentan, ali i egoističan neurokirurg kojeg jedino zanimaju njegova karijera i iznos njegovog bankovnog računa. Igrom slučaja, u prometnoj nesreći pomoli obje ruke i sve kosti u njima. To, naravno, znači da više ne može raditi kao kirurg. Budući da mu nijedan „zapadnjački“ liječnik ne može pomoći, a čak ni svo bogatstvo koje posjeduje mu ne može kupiti zdravlje, Stephen Strange se okreće nekonvencionalnoj medicini te na Himalaji pronalazi čovjeka zvanog Ancient One koji će ga podučiti magiji i na taj mu način pomoći da ponovno pronađe svrhu u svom životu. Tu će se negdje u priču uvući i negativci koje će Doctor Strange trebati savladati, ali zasad još nije poznato o kome se točno radi.

Fotomontaža: Ziher.hr

Fotomontaža: Ziher.hr

Cumberbatcha trenutno možete vidjeti u filmu The Imitation Game gdje utjelovljuje Alana Turinga, britanskog matematičara i kriptografa koji je u Drugom svjetskom ratu pomogao Vladi da pronikne njemački kod. Uloga koja ga je proslavila i po kojoj je i dalje najpoznatiji jest Sherlock u produkciji BBC-a, a za koju je i nagrađen Emmyjem. Zasluge mu idu i za uloge zmaja Samuga i Necromancera u filmovima The Hobbit: Desolation of Smaug te The Hobbit: The Battle of the Five Armies, negativaca Khana u Star Trek: Into Darkness, a glumio je i u prošlogodišnjim favoritima za Oscare 12 Years a Slave i August: Osage County.

Marvel će ovim filmom pokušati na svoj prepoznatljiv i očito uspješan način pokušati predstaviti publici magiju s dozom znanosti i fantastike u stvarnom svijetu baš kao što su s ovogodišnjom popularnom svemirskom akcijskom komedijom Guardians of the Galaxy pokazali da SF filmovi ne moraju uvijek biti preozbiljni i neshvatljivi niti da će ih publika mrziti ako su duhoviti. Dokle će ih magija Doctora Strangea dovesti, tek ćemo vidjeti, ali sudeći po dosadašnjim filmovima, kinoblagajne zasigurno neće ostati prazne.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Komentari