Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Interliber košarica: Četiri krimića do 40 kuna

11.11.2016. Ana LihterFoto: flickr.com

Osim obiteljskih tipova i nešto malo mlađe čitateljske publike, i ljubitelji krimića mogu uživati u ponudi Interlibera. Cijene su raznolike i svatko može pronaći nešto za sebe unutar budžeta. Pronašla sam nekoliko naslova do 40 kuna koji mogu poslužiti kao inspiracija.

1. Leopard (Fokus, 39,90 kn)

Norveški majstor kriminalističkog romana, Jo Nesbø, izdaje roman Leopard kao osmi u serijalu. Glavni junak, inspektor Harry Hole, odluči otići u Hong Kong, no ubrzo se u Oslu dogodi slučaj koji samo on može razriješiti – ubojstvo dviju žena. Naime, policija ne uspijeva napredovati s istragom, a ubojica se odluči na ponovno djelovanje. Osim što Hole shvaća da je dio igre psihopata, tematizira se odnos s ocem, bivšom djevojkom te problem s ovisnostima. Recenziju možete pročitati ovdje, a ovaj roman, kao i druge istog autora, možete pronaći na štandu Fokusa.

2. Vječni san (Mozaik knjiga, 30 kn)

Roman iz serije Mississippi Grega Ilesa, Vječni san,  nudi intrigantnu priču o umjetniku koji stvara seriju slika pod nazivom “Žene koje spavaju”. Nakon što fotoreporterka Jordan Glass na slici prepoznaje lice svoje sestre blizanke, koja je nestala, dolazi do zapleta. Ona se izlaže opasnosti i pokušava uhvatiti anonimnog ubojicu. Međutim, njezina potraga dovodi je do saznanja da umjetnik zna mnogo toga o njoj.

3. 206 Kostiju (Mozaik knjiga, 20 kn)

Ljubitelji forenzičke tematike na štandu Mozaik knjige mogu pronaći i roman Kathy Reichs, prema čijim je romanima nastala televizijska serija Kosti. Središte radnje zauzima forenzičarka Temperance Brennan. Junakinja se budi zatočena i pokušava shvatiti što se dogodilo. Saznajemo da je prevezla posmrtne ostatke u mrtvačnicu, zatim biva optužena za neprofesionalnost. Dolazi do ubojstva žene upućene u slučaj i pronalaska još mrtvih žrtava. Hoće li pronaći potrebne odgovore i preživjeti?

4. Maigret (više naslova, Fokus, 29, 90 kn)

Georges Simenon jedan je od najvećih francuskih pisaca 20. stoljeća. Priče nas vode kroz ubojstva koje naslovni junak Maigret mora razriješiti, poput ubojstva dame (Konjušar s Providence) ili trgovačkog putnika (Pokojni gospodin Gallet). Svaki roman prožima posebna atmosfera i vješto izveden zaplet pa oni postaju neizostavnim komadom serije romana o spomenutom junaku. Fokus na Interliberu nudi nekoliko romana istog autora.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Komentari