Istaknuto
14.11.2018.

Otvaramo ti vrata Ziher zajednice - pridruži nam se!

14.11.2018.

Ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a sve ostalo je na vama. Vi odlučujete koji novitet zaslužuje biti na vrhu.

Izvedbene umjetnosti

Komedije na Špancirfestu: Kerekesh teatar, Gavran, Vid Balog i Zijah Sokolović

25.07.2015. Tim HrvaćaninFoto: www.spancirfest.com

Jedna od ponuda Špancirfesta program je popularnih kazališnih komedija. Predstave će se ove godine igrati na novoj pozornici kod vile Bedeković.

Kazališni program otvorit će u ponedjeljak, 24. kolovoza, Varaždinci Jan i Ljubomir Kerekeš, koji su u svojem Kerekesh teatru i predstavi „Ljubaf“ okupili Hanu Hegedušić, Anu Begić i Adama Končića. Radi se o komediji na kajkavskom dijalektu, u kojoj je Srečko Frljužec (Jan Kerekeš) rastrgan između žene Đurđice (Hegedušić) i punice Štefice (Begić). „Ljubaf“ je premijerno izvedena na proljeće 2014. godine, a otad je već igrala više od 50 puta.

Dan poslije pod svijetla reflektora vile Bedeković dolazi Zijah A. Sokolović, koji će na ovogodišnjem Španciru izvesti predstavu „Kobajagi donijela me roda“, još jednu u nizu svojih sjajnih monodrama. Ova je predstava premijerno izvedena davne 1993. godine. Unatoč svojim „godinama“, i ova, kao i sve Sokolovićeve predstave, uvijek je aktualna. Zijah u predstavi, na samo njemu svojstven način, s publikom priča o vječnoj temi „nastanka života“.

Foto: www.spancirfest.com

Foto: www.spancirfest.com

Teatar Gavran će se ove godine publici Špancirfesta predstaviti u srijedu, 26. kolovoza, i to svojom novom predstavom „Pivo“, čiji je tekst napisao Miro Gavran. Radi se o neobičnoj komediji o odnosu oca i sina koji žive bez majke, odnosno supruge. Igraju ih Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, a uz puno humora i topline te kroz svima prepoznatljive situacije poigravaju se s međugeneracijskim odnosom.

Ovogodišnji program zatvorit će predstava „Drobilica“. U ovoj urnebesnoj komediji „drobe“  komičar Vid Balog i poznati imitator i komičar Denis Bašić. Glumci se u predstavi dotiču svih aktualnih tema našeg okruženja, koje je neiscrpno vrelo inspiracije za ovaj sjajan dvojac. Predstava je kombinacija viceva, imitacija, sarkazma, ironije, sve za salve smijeha u publici.

Ulaznice za sve predstave koštat će 55 kuna, a u prodaji su od 24 srpnja. Za one najbrže (100 komada) osiguran je i akcijski paket, u sklopu kojeg će se sve četiri predstave moći pogledati za samo 110 kuna.

(Visited 189 times, 4 visits today)

Komentari