Istaknuto
08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

03.08.2017.

Nedavno je završeno drugo izdanje festivala Re:Think Sisak. Zidove grada oslikalo je nekoliko stranih street art umjetnika, a veličanstvene murale Sisku je ostavilo i nekoliko hrvatskih umjetnika. Cilj je festivala probuditi grad i promijeniti lošu sliku Siska koja je stvorena u medijima.

Film

Kultni geometrijski oblici s GameBoya prelaze na veliko platno

03.10.2014. Lucija Klarić
FOTO: facebook.com/tetris

FOTO: facebook.com/tetris

Lako je zamisliti igrice kao što je Assassin’s Creed da pronađu svoj put do velikog platna, ali što kada je riječ o jednoj od prvih i najjednostavnijih igara koja ni nema vlastiti scenarij; kako ona zaluta u svoju filmsku verziju?

Threshold Entertainment odlučio je izvesti ono što se u prvu ruku čini kao neizvedivo: napraviti film, ni više ni manje, nego o kultnom Tetrisu, onome istome što smo igrali davnih dana na GameBoyima i kojem se vraćamo i dan danas (čak i usputno na ulici dok primjerice prolazimo Gajevom). No, kako može izgledati film o kockicama koje se tek slažu jedna na drugu?

Kasanoff, osnivač Thresholda na to pitanje ima jednostavan odgovor:“It’s a very big, epic sci-fi movie. This isn’t a movie with a bunch of lines running around the page. We’re not giving feet to the geometric shapes.” Iako možda takvim odgovorom ne daje jasnu ideju o onome što nas očekuje, pozitivno je što smo osigurani od filma s tetris-figuricama koje dobivaju život i počinju žedne krvi proganjati ljude.

Ono što je svakako produkcijski jasnije je motivacija zašto uopće film o Tetrisu. Brands are the new stars of Hollywood.” – Kasanoffe su riječi koje i više nego točno čitaju globalnu situaciju. I pod uvjetom da se radi o neuspješno izvedenom filmu, neobična ideja i samo ime filma, zasigurno će dovesti publiku u kina, tim više jer Tetris slavi i svoj jubilarni 30.rođendan.

Hoće li i Minesweeper u nekoj budućnosti dočekati svoju filmsku adaptaciju ili će Tetris probiti led i ujedno zauvijek zatvoriti jedna vrata još ćemo vidjeti.

Komentari