Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Kultni geometrijski oblici s GameBoya prelaze na veliko platno

03.10.2014. Lucija Klarić
FOTO: facebook.com/tetris

FOTO: facebook.com/tetris

Lako je zamisliti igrice kao što je Assassin’s Creed da pronađu svoj put do velikog platna, ali što kada je riječ o jednoj od prvih i najjednostavnijih igara koja ni nema vlastiti scenarij; kako ona zaluta u svoju filmsku verziju?

Threshold Entertainment odlučio je izvesti ono što se u prvu ruku čini kao neizvedivo: napraviti film, ni više ni manje, nego o kultnom Tetrisu, onome istome što smo igrali davnih dana na GameBoyima i kojem se vraćamo i dan danas (čak i usputno na ulici dok primjerice prolazimo Gajevom). No, kako može izgledati film o kockicama koje se tek slažu jedna na drugu?

Kasanoff, osnivač Thresholda na to pitanje ima jednostavan odgovor:“It’s a very big, epic sci-fi movie. This isn’t a movie with a bunch of lines running around the page. We’re not giving feet to the geometric shapes.” Iako možda takvim odgovorom ne daje jasnu ideju o onome što nas očekuje, pozitivno je što smo osigurani od filma s tetris-figuricama koje dobivaju život i počinju žedne krvi proganjati ljude.

Ono što je svakako produkcijski jasnije je motivacija zašto uopće film o Tetrisu. Brands are the new stars of Hollywood.” – Kasanoffe su riječi koje i više nego točno čitaju globalnu situaciju. I pod uvjetom da se radi o neuspješno izvedenom filmu, neobična ideja i samo ime filma, zasigurno će dovesti publiku u kina, tim više jer Tetris slavi i svoj jubilarni 30.rođendan.

Hoće li i Minesweeper u nekoj budućnosti dočekati svoju filmsku adaptaciju ili će Tetris probiti led i ujedno zauvijek zatvoriti jedna vrata još ćemo vidjeti.

(Visited 70 times, 1 visits today)

Komentari