Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Film

Kultni geometrijski oblici s GameBoya prelaze na veliko platno

03.10.2014. Lucija Klarić
FOTO: facebook.com/tetris

FOTO: facebook.com/tetris

Lako je zamisliti igrice kao što je Assassin’s Creed da pronađu svoj put do velikog platna, ali što kada je riječ o jednoj od prvih i najjednostavnijih igara koja ni nema vlastiti scenarij; kako ona zaluta u svoju filmsku verziju?

Threshold Entertainment odlučio je izvesti ono što se u prvu ruku čini kao neizvedivo: napraviti film, ni više ni manje, nego o kultnom Tetrisu, onome istome što smo igrali davnih dana na GameBoyima i kojem se vraćamo i dan danas (čak i usputno na ulici dok primjerice prolazimo Gajevom). No, kako može izgledati film o kockicama koje se tek slažu jedna na drugu?

Kasanoff, osnivač Thresholda na to pitanje ima jednostavan odgovor:“It’s a very big, epic sci-fi movie. This isn’t a movie with a bunch of lines running around the page. We’re not giving feet to the geometric shapes.” Iako možda takvim odgovorom ne daje jasnu ideju o onome što nas očekuje, pozitivno je što smo osigurani od filma s tetris-figuricama koje dobivaju život i počinju žedne krvi proganjati ljude.

Ono što je svakako produkcijski jasnije je motivacija zašto uopće film o Tetrisu. Brands are the new stars of Hollywood.” – Kasanoffe su riječi koje i više nego točno čitaju globalnu situaciju. I pod uvjetom da se radi o neuspješno izvedenom filmu, neobična ideja i samo ime filma, zasigurno će dovesti publiku u kina, tim više jer Tetris slavi i svoj jubilarni 30.rođendan.

Hoće li i Minesweeper u nekoj budućnosti dočekati svoju filmsku adaptaciju ili će Tetris probiti led i ujedno zauvijek zatvoriti jedna vrata još ćemo vidjeti.

Komentari