Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Vizart

Mysterabbit: Ulični projekt koji razbija dnevnu rutinu

03.08.2013. Eleonora Glišić
Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Koliko često zastanete u žurbi na posao, fakultet ili tijekom obavljanja svakodnevnih obaveza i primjetite sitan detalj koji obilježi taj trenutak? Mnogi sigurno i ne pomišljaju na to jer su preokupirani brigama i mislima da se ne stignu niti osvrnuti oko sebe. Užurbani način života, posebice u velikim gradovima, svakodnevicu pretvara u rutinu u kojoj ne stignemo uživati u sitnicama koje bi nam mogle popraviti dan i učiniti svijet u kojem živimo ljepšim mjestom. Dizajner Ji Lee i njegov inovativni tim ljubitelja javne umjetnosti osmislili su projekt koji uključuje urbanu intervenciju pod nazivom Mysterabbit. Leejev ulični projekt obuhvaća 10 000 kipića bijelog zeca koji su skriveni na raznim lokacijama po svjetskim gradovima. Zečiće koji sjede u položaju meditacije slučajni prolaznici za sada mogu pronaći u zemljama poput SAD-a, Južne Koreje, Islanda, Estonije, Francuske i zaustaviti se kako bi ih fotografirali ili ponijeli sa sobom. Cilj ovog dirljivog projekta je da ljudi postanu svjesni prostora koji ih okružuje i zastanu na trenutak kako bi uživali u malim radostima koje inače ne primjećuju. Na internetskoj stranici Mysterabbita možete pogledati fotografije pronađenih figurica i provjeriti je li horda zen zečića već došla u vaš grad.

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

(Visited 44 times, 1 visits today)

Komentari