Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Vizart

Mysterabbit: Ulični projekt koji razbija dnevnu rutinu

03.08.2013. Eleonora GlišićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Koliko često zastanete u žurbi na posao, fakultet ili tijekom obavljanja svakodnevnih obaveza i primjetite sitan detalj koji obilježi taj trenutak? Mnogi sigurno i ne pomišljaju na to jer su preokupirani brigama i mislima da se ne stignu niti osvrnuti oko sebe. Užurbani način života, posebice u velikim gradovima, svakodnevicu pretvara u rutinu u kojoj ne stignemo uživati u sitnicama koje bi nam mogle popraviti dan i učiniti svijet u kojem živimo ljepšim mjestom. Dizajner Ji Lee i njegov inovativni tim ljubitelja javne umjetnosti osmislili su projekt koji uključuje urbanu intervenciju pod nazivom Mysterabbit. Leejev ulični projekt obuhvaća 10 000 kipića bijelog zeca koji su skriveni na raznim lokacijama po svjetskim gradovima. Zečiće koji sjede u položaju meditacije slučajni prolaznici za sada mogu pronaći u zemljama poput SAD-a, Južne Koreje, Islanda, Estonije, Francuske i zaustaviti se kako bi ih fotografirali ili ponijeli sa sobom. Cilj ovog dirljivog projekta je da ljudi postanu svjesni prostora koji ih okružuje i zastanu na trenutak kako bi uživali u malim radostima koje inače ne primjećuju. Na internetskoj stranici Mysterabbita možete pogledati fotografije pronađenih figurica i provjeriti je li horda zen zečića već došla u vaš grad.

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari