Istaknuto
18.02.2018.

Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger jedna je od najvećih nada hrvatskog kazalištu. Nakon dvije iznimno hvaljene predstave u HNK u Varaždinu, crne komedije "Bog masakra" i mjuzikla "Prošlih pet godina", čekaju je prvi projekti u Zagrebačkom kazalištu mladih i na Dubrovačkim ljetnim igrama.

18.02.2018.

Svi su čuli za onaj provokativni dio Frljićeve interpretacije Pirandellove drame u Satiričkom kazalištu Kerempuh, no u suštini predstave nalaze se potraga za autentičnim identitetom i borba protiv pasivnosti.

Vizart

Mysterabbit: Ulični projekt koji razbija dnevnu rutinu

03.08.2013. Eleonora Glišić
Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Koliko često zastanete u žurbi na posao, fakultet ili tijekom obavljanja svakodnevnih obaveza i primjetite sitan detalj koji obilježi taj trenutak? Mnogi sigurno i ne pomišljaju na to jer su preokupirani brigama i mislima da se ne stignu niti osvrnuti oko sebe. Užurbani način života, posebice u velikim gradovima, svakodnevicu pretvara u rutinu u kojoj ne stignemo uživati u sitnicama koje bi nam mogle popraviti dan i učiniti svijet u kojem živimo ljepšim mjestom. Dizajner Ji Lee i njegov inovativni tim ljubitelja javne umjetnosti osmislili su projekt koji uključuje urbanu intervenciju pod nazivom Mysterabbit. Leejev ulični projekt obuhvaća 10 000 kipića bijelog zeca koji su skriveni na raznim lokacijama po svjetskim gradovima. Zečiće koji sjede u položaju meditacije slučajni prolaznici za sada mogu pronaći u zemljama poput SAD-a, Južne Koreje, Islanda, Estonije, Francuske i zaustaviti se kako bi ih fotografirali ili ponijeli sa sobom. Cilj ovog dirljivog projekta je da ljudi postanu svjesni prostora koji ih okružuje i zastanu na trenutak kako bi uživali u malim radostima koje inače ne primjećuju. Na internetskoj stranici Mysterabbita možete pogledati fotografije pronađenih figurica i provjeriti je li horda zen zečića već došla u vaš grad.

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

Foto: Facebook.com/ Mysterabbit

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari