Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Vizart

Natalie Irish – umjetnica koja ljubi svoje platno

07.03.2013. Marta Lučić
Foto: facebook.com/ Natalie Irish

Foto: facebook.com/ Natalie Irish

Da žene imaju mnogo aduta, jasna je stvar. Međutim, kada žena odluči iskoristi adute ne samo u svrhu zavođenja, nego u svrhu umjetnosti nastaju neobični radovi Natalie Irish. Mlada umjetnica iz Houstona  za izradu impresivnih portreta koristi snagu svojih usana, točnije poljubaca. Sve što joj pri tom treba su isključivo njene usne i mnogo ruža. Tvrdi da posao ljubljenja nije lak i da se svakodnevno suočava s ispucalim usnama, ali se rado žrtvuje za umjetnost. Oni koji poznaju Natalie, kažu da se oduvijek bavila umjetnošću i bila puna neobičnih ideja. “Službeno” se s umjetnošću počela baviti već s pet godina, kada je njen rad osvojio nagradu na festivalu. Voljela je sve, od crtanja do izrade skulptura, ali njene ideje nikada nisu mirovale. Počevši od prvog lip-art portreta Marilyn Monroe, pa do Jima Hendrixa, uspjela je fascinirati javnost neobičnim, do tad u umjetnosti neviđenim.

Foto: facebook.com/ Natalie Irish

Foto: facebook.com/ Natalie Irish

Svoj prvi obljubljeni portret  s namjerom je posvetila divi Monroe, naglašavajući da je bila inspirirana njenim lijepim crvenim usnama kao simbola ženstvenosti i ljepote. Neke od slavnih žena koje je poljupcima prenijela na platno  su još  Audrey Hepburn, Amy Winehouse i nedavno izrađen portret Kate Middleton. Portret Kate Middleton inače je izložen u Londonskom muzeju “Rippley’s believe it or not”. Osim fascinantne ideje s poljupcima, koja joj se sinula sasvim jednostavno dok je nanosila ruž na usne prije večernjeg izlaska, Natalie je izrađivala portrete od otisaka palčeva. U kombinaciji s tintom, koristeći samo palac kao sredstvo “slikanja”, nastali su Elvis, Beatlesi i mnogi drugi. Na službenoj stranici prodaje svoje umjetnine, među kojima se osim slika mogu pronaći posude, pa čak i nakit.

Foto: facebook.com/ Natalie Irish

Foto: facebook.com/ Natalie Irish

Iskoristila je ne samo svoje usne, nego u njene radove udahnula toplinu i  ljubav prema umjetnosti. Dala je sebe u umjetnost, i ako išta možemo zasigurno tvrditi, ostavila svoj trag koji odiše ženstvenošću i iznad svega originalnošću, do koje se sve teže dospijeva.

(Visited 90 times, 1 visits today)

Komentari