Istaknuto
20.01.2017.

Osvrnemo li se na prethodnu izložbenu 2016. godinu, možemo biti prilično zadovoljni. U našoj metropoli imali smo priliku vidjeti izložbe najrazličitijeg karaktera i opsega koje su uključivale značajna umjetnička imena i vrlo dobro osmišljene kustoske koncepcije. Sudeći prema dosad objavljenom rasporedu najvećih zagrebačkih muzeja, očekuje nas vrlo uzbudljiva izlagačka sezona i u 2017. godini.

18.01.2017.

Sinoć je u Galeriji Prsten otvorena izložba slavnog njemačkog umjetnika Antona Högera pod nazivom ”Ravnoteža”. Höger je pripadnik bečke škole fantastičnog realizma koja je prepoznatljiva po nestvarnim, sanjarskim motivima u raskošnome stilu manirizma, razrađenoj tehnici starih talijanskih i nizozemskih majstora. Ovom prilikom umjetnik izlaže svojih četrdesetak radova nastalih od 2003. godine pa sve do danas.

Glazba

Nothing se nakon dvije godine vraćaju u Zagreb

24.09.2016. Luka SinkovićFoto: facebook.com/BANDOFNOTHING/

Hvaljeni američki shoegaze bend, Nothing, dolaze u zagrebačku Tvornicu kulture u utorak, 27. rujna 2016. Razlog gostovanja je turneja povodom ovogodišnjeg albuma „Tired of Tomorrow“, a ovo im je jedini nastup u regiji. Bend je prije dvije godine napravio odličan nastup u Močvari.

Postavu benda Nothing danas čine Domenic Palermo, Brandon Setta, Kyle Kimball (Let Down) i Nick Basset (Whirr). Osnivač benda, Domenic Palermo, je prije toga bio član hardcore punk benda Horror Show. Nakon što je na dvije godine završio u zatvoru zbog napada nožem i petogodišnje potrage za smislom života u kojem se odmaknuo od glazbe, Domenic se 2010. vratio glazbi te osnovao Nothing u sjevernoj Philadelphiji. Demo izdanje nazvano je “Polshot”, a ubrzo nakon objave Palermo je upoznao Brandona Setta koji je njegovoj viziji benda dodao bogat zvuk i svježi pristup te je s njim Nothing objavio sljedeća dva EP-a “Suns And Lovers” izdan 2011 za Big Love Records i hvaljeni “Downward Years To Come” iz 2012. izdan za A389 Recordings.

Nothing nakon toga potpisuje za Relapse etiketu i 2014. izdaje prvi dugosvirajući album “Guilty Of Everything” koji dobiva sjajne kritike glazbenih medija kao što su Rolling Stone, NPR, Stereogum, SPIN, Noisey i The Fader. Nakon toga Nothing se otisnuo na turneju po Europi i Sjevernoj Americi kao prateći bend za Guilty i svirao na festivalima kao što su Osheaga, Roadburn, Firefly, Budweiser Made In America i SXSW.

Ovaj period benda traje kratko te je u ljeto 2015. godine nakon intenzivne turneje Palermo u Oaklandu opljačkan i jako ozlijeđen, to ga je primoralo da radikalno razmisli o glazbi i životu te su odlučili uzeti pauzu od turneja. Upravo je to bila podloga za novi album “Tired Of Tomorrow” koji je ususret objavi zaustavljen zbog kontoverzi s izdavačkom kućom Collect Records. Nakon toga u priču opet ulijeće Relapse za koji je album izdan u svibnju ove godine. Novi album je pokupio vrlo dobre ocjene kritike.

Ulaznice u pretprodaji možete kupiti po 60 kn, a na dan koncerta 80 kn.

Komentari