Istaknuto
21.05.2017.

Grupa sušačkih gimnazijalaca i njihovih profesora nakon popodnevne smjene već niz godina ostaje u školi i na izbornoj nastavi priprema kazališne predstave. U vremenu kada je teško biti profesor, oni svojim učenicima usađuju ljubav prema kazalištu i time odgajaju, ako ne buduće glumce, onda zasigurno obrazovane i aktivne gledatelje.

18.05.2017.

Tjedan suvremenog plesa je tijekom protekle 34 godine postojanja prezentirao preko 800 renomiranih svjetskih umjetnika te producirao 80-ak premijernih izvedbi domaćih autora, proizvevši tako nekoliko generacija hrvatskih koreografa i plesača.

Glazba

Nova glazba: Massive Attack, Foxes, Cat’s Eyes, Moskau i drugi

03.02.2016. Anja NežićFoto: facebook.com/massiveattack

Iako od prošlotjednoga pregleda nove glazbe nije prošlo previše vremena, u glazbenom svijetu noviteta itekako ima, a ovotjedni ćemo pregled započeti zanimljivim novim uratkom Massive Attacka. Riječ je o pjesmi Take It There koja je uz još tri nove pjesme izašla na EP-u „Ritual Spirit“. Pjesma je posebna i po tome što je na njoj gostovao stari suradnik Massive Attacka, Tricky.

Svog konja za utrku ima i englesko-kanadski duo Cat’s Eyes. Chameleon Queen jedna je od jedanaest pjesama koja bi se trebala naći na „Treasure House“, drugom albumu dua čiji je izlazak zakazan za početak lipnja ove godine u izdanju Kobalt Label Services. Ako je suditi po friško objavljenoj pjesmi, u lipnju nas čeka mirniji, melankolični album multiinstrumentalistice Rachel Zeffira i pjevača Farisa Badwana, inače frontmena benda The Horrors.

Radišan je bio i Drake koji je izbacio Summer Sixteen. Prva je to pjesma s nadolazećeg albuma „Views From the Six“, a zvuči kao klasičan Drakeov opus i ima potencijala postati hit u toplijim mjesecima koji nam slijede. Drake očito misli u potpunosti zaokupiti etere do dolaska novog albuma jer je pred svega nekoliko dana objavljena i njegova suradnja s Rihannom na pjesmi Work koja se našla i na Rihanninom novom albumu  ANTI.

Let the Games Begin Aloe Blacca još je jedna ovotjedna glazbena novost. Ta će se pjesma pojaviti u filmu „Race“ Stephena Hopkinsa koji će svjetlo dana ugledati u drugoj polovici veljače. Film prati život afroameričkog atletičara Jesse Owensa.

Novom se pjesmom, ali i albumom „All I Need“ koji izlazi 5. veljače, može pohvaliti i Louisa Rose Allen poznatija kao Foxes. Wicked Love, numera koja će se naći na ovom albumu, pamtljiva je pop pjesmica koja će se vrlo vjerojatno brzo uvući u uši svih ljubitelja ove mlade Engleskinje.

Što se domaće scene tiče, aktivan je bio koprivničanski sastav Moskau. Taj je noise/post-punk kolektiv objavio svoju verziju poznate crnačke duhovne pjesme Wade in the Water i njome najavio skorašnji izlazak svoga drugog albuma „Gospel Machine“ zakazanog za Valentinovo, odnosno 14. veljače.

Komentari