Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Glazba

Nova glazba: Povratnički singlovi Panda Beara, Ariel Pinka i Sleater-Kinney

23.10.2014. Tim Hrvaćanin
panda bear

Foto: facebook.com/PandaBear

Panda Bear, poznati elektronski glazbenik, najavio je izlazak novog studijskog albuma „Panda Bear meets the Grim Reaper“ za 13. siječnja. Album će biti njegov peti samostalni album, prvi od „Tomboya“ iz 2011. godine, a izaći će za Domino Records. Također je objavio prvi singl s albuma, Mr Noah. Paralelno je s tim, potpuno nenajavljeno, objavio i istoimeni EP na kojem će se, uz naslovni singl, naći i pjesme Faces in the Crowd, Untying the Knot te  This Side of Paradise. Zanimljivo je da je pravo ime Panda Beara Noah Lennox, a osim toga je i osnivač kultnog benda Animal Collective.

Popis pjesama:

01 Sequential Circuits
02 Mr Noah
03 Davy Jones’ Locker
04 Crosswords
05 Butcher Baker Candlestick Maker
06 Boys Latin
07 Come to Your Senses
08 Tropic of Cancer
09 Shadow of the Colossus
10 Lonely Wanderer
11 Principe Real
12 Selfish Gene
13 Acid Wash

Ariel Pink objavio je novu pjesmu provokativnog naziva Black ballerina. Na taj način avangardni psihodelični glazbenik nastavlja držati medijsku pažnju, nakon što je prošlog tjedna izjavio kako ga je Madonna zvala da joj spasi karijeru i napiše pjesme za novi album.

Ballerina najavljuje „Pom Pom“, 10. studijski album ovog osebujnog glazbenika iz Los Angelesa. Zadnji studijski album, „Mature Themes“, Ariel Pink je izdao 2012. godine, tada pod imenom sa svojim pratećim bendom, Haunted Graffiti.

Sleater-Kinney, legendarni ženski bend iz Washingtona, ponovno se okupio nešto ranije ove godine, a sada su izdali i povratničku pjesmu, Bury our Friends. Pjesma najavljuje njihov osmi studijski album „No Cities to Love“, koji bi trebao izaći 20 . siječnja sljedeće godine.

Sleater-Kinney čine Corin Tucker, Carrie Brownstein i Janet Weiss, a originalno su djelovale od 1994. do 2006. godine, kada su bile jedni od ključnih članova riot grrrl pokreta i sjevernoameričke indie rock scene. Bend je poznat po svojim ljevičarskim i feminističkim stavovima.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentari