Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Od sportaša do glumca: Koga je Hollywood ukrao iz svijeta sporta?

21.04.2013. Juro BarukčićVrijeme čitanja: 3 minute

Foto: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger

Nije toliko rijedak slučaj da se popularni sportaši bace u filmske vode, no za većinu to završi neuspješno i na kraju se vrate onome u čemu su najbolji. Međutim, neke od njih Hollywood prihvati, što s vremenom postane profitabilno za obje strane. Uvelike se tu radi o profesionalnim bodybuilderima i igračima američkog nogometa, no tu i tamo nađu se poneki plivači, profesionalci u raznim borilačkim vještinama i ostali.

Slijedi popis pet filmskih zvijezda kojima su volja, rad i sport bili katapult za lansiranje među zvijezde.

Dwayne The Rock Johnson

Foto: Facebook.com/Dwayne Johnson

Nekad jedan od najpoznatijih profesionalnih hrvača, a danas uspješni glumac koji neprekidno dobiva jake filmske ponude. Proslavio se ulogom negativca The Scorpion King u The Mummy Returns s Brendanom Fraserom i Rachel Weisz. Dwaynea i dalje često nazivaju The Rock, nadimak koji mu ostao od dana kad je vladao ringovima diljem Amerike.

Carl Weathers

Foto: afterelton.com

Kad god pogledate Carla Weathersa, vjerojatno vam prvo padnu na pamet početci Rocky franšize, gdje je glumio Apolloa Creeda koji je od protivnika došao do Rockyjevog najboljeg prijatelja u kasnijim dijelovima. No mnogi ne znaju da je Carl prije glume bio profi u američkom footballu. Jedna od njegovih značajnijih uloga bila je i ona u Predatoru.

Jason Statham

Foto: Facebook.com/Jason Statham

Prije nego smo ga mogli gledati u hitovima kao što su The Transporter, Crank The Expendables, Jason Statham bio je 12 godina profesionalni plivač (točnije ronilac) za nacionalni tim Velike Britanije. Također je i majstor za borilačke vještine, koje mu danas pomažu da sam odrađuje borilačke sekvence u filmovima.

Terry Crews

Foto: Facebook.com/Terry Crews

Kad smo već spomenuli The Expandables, slijedi nam još jedan iz razbijačke ekipe, a to je Terry Crews. Osim zbog ovog akcijskog hita, Terryja pamtimo i kao simpatično-nervoznog oca iz serije Everybody Hates Chris. Prije svoje filmske karijere, Terry je sedam godina profesionalno igrao američki nogomet.

Arnold Schwarzenegger

Foto: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger

Bodybuilder, glumac, biznismen i političar. Također i Terminator. Za Arnolda možemo slobodno reći i da je predstavnik skupine  sportaš -> glumac. Nekada slavni bodybuilder, za kojeg kažu da je i proslavio samu disciplinu, čovjek je od mnogih talenata. Nije potrebno ni nabrajati njegove akcijske hitove, zbog kojih nam je i drago što se nedavno ponovno vratio u svijet filma.

(Visited 282 times, 1 visits today)

Komentari