Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Od sportaša do glumca: Koga je Hollywood ukrao iz svijeta sporta?

21.04.2013. Juro Barukčić

Foto: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger

Nije toliko rijedak slučaj da se popularni sportaši bace u filmske vode, no za većinu to završi neuspješno i na kraju se vrate onome u čemu su najbolji. Međutim, neke od njih Hollywood prihvati, što s vremenom postane profitabilno za obje strane. Uvelike se tu radi o profesionalnim bodybuilderima i igračima američkog nogometa, no tu i tamo nađu se poneki plivači, profesionalci u raznim borilačkim vještinama i ostali.

Slijedi popis pet filmskih zvijezda kojima su volja, rad i sport bili katapult za lansiranje među zvijezde.

Dwayne The Rock Johnson

Foto: Facebook.com/Dwayne Johnson

Nekad jedan od najpoznatijih profesionalnih hrvača, a danas uspješni glumac koji neprekidno dobiva jake filmske ponude. Proslavio se ulogom negativca The Scorpion King u The Mummy Returns s Brendanom Fraserom i Rachel Weisz. Dwaynea i dalje često nazivaju The Rock, nadimak koji mu ostao od dana kad je vladao ringovima diljem Amerike.

Carl Weathers

Foto: afterelton.com

Kad god pogledate Carla Weathersa, vjerojatno vam prvo padnu na pamet početci Rocky franšize, gdje je glumio Apolloa Creeda koji je od protivnika došao do Rockyjevog najboljeg prijatelja u kasnijim dijelovima. No mnogi ne znaju da je Carl prije glume bio profi u američkom footballu. Jedna od njegovih značajnijih uloga bila je i ona u Predatoru.

Jason Statham

Foto: Facebook.com/Jason Statham

Prije nego smo ga mogli gledati u hitovima kao što su The Transporter, Crank The Expendables, Jason Statham bio je 12 godina profesionalni plivač (točnije ronilac) za nacionalni tim Velike Britanije. Također je i majstor za borilačke vještine, koje mu danas pomažu da sam odrađuje borilačke sekvence u filmovima.

Terry Crews

Foto: Facebook.com/Terry Crews

Kad smo već spomenuli The Expandables, slijedi nam još jedan iz razbijačke ekipe, a to je Terry Crews. Osim zbog ovog akcijskog hita, Terryja pamtimo i kao simpatično-nervoznog oca iz serije Everybody Hates Chris. Prije svoje filmske karijere, Terry je sedam godina profesionalno igrao američki nogomet.

Arnold Schwarzenegger

Foto: Facebook.com/Arnold Schwarzenegger

Bodybuilder, glumac, biznismen i političar. Također i Terminator. Za Arnolda možemo slobodno reći i da je predstavnik skupine  sportaš -> glumac. Nekada slavni bodybuilder, za kojeg kažu da je i proslavio samu disciplinu, čovjek je od mnogih talenata. Nije potrebno ni nabrajati njegove akcijske hitove, zbog kojih nam je i drago što se nedavno ponovno vratio u svijet filma.

(Visited 251 times, 1 visits today)

Komentari