Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Ziher playlista: Plešimo uz The Cure u Noći vještica

31.10.2017. Filip KušterFoto: horrorandhalloween.tumblr.com

Prije nego nas ljudi optuže da slavimo taj poganski blagdan, prvo razmotrite naš glazbeni ukus. U stilu klasičnih mračnjaka posegnuli smo za ladicom iz koje je izletjela serija knjiga Stephena Kinga i R. L. Stinea te kolekcija filmova Tima Burtona. I dok je John Carpenter još čekao u zasjedi, a ispred naših vrata prolazila djeca s čudno osvjetljenim bundevama, čuli smo tihi šapat iz zvučnika. Iste bih sekunde potpisao da je to bio neki unutarnji glas koji govori “Nemoj izlaziti van i slaviti 31. studenog”, ali nažalost nije bio i situacija je počela eskalirati u nepredviđenom smjeru.

U zvučnike nam se uvukao Robert Smith sa svojom mračnjačkom bandom koja je ponajviše harala glazbenom scenom osamdesetih i devedesetih, a kasnije usahnula i morala se predati neonskim svijetlima kojima su obasjane današnje ulice. Danas je i djeci teško izgledati mračno i strašno, kako bi odgovaralo stilu Noći vještica, ali prava atmosfera može se postići ako stavimo The Cure kao podlogu našim noćnim pohodima. Ako danas navečer pogledate kroz prozor, a kuća vam se nalazi u slijepoj ulici prekrivenoj maglom, ova playlista će vam dodatno poboljšati situaciju u kojoj se nalazite. Navodno će vam na vrata pokucati vještice, duhovi i hodajući mrtvaci. Ustvari, duhovi će samo ući, neće kucati.

I spy something beginning with s…

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari