Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Ziher playlista: Plešimo uz The Cure u Noći vještica

31.10.2017. Filip KušterFoto: horrorandhalloween.tumblr.com

Prije nego nas ljudi optuže da slavimo taj poganski blagdan, prvo razmotrite naš glazbeni ukus. U stilu klasičnih mračnjaka posegnuli smo za ladicom iz koje je izletjela serija knjiga Stephena Kinga i R. L. Stinea te kolekcija filmova Tima Burtona. I dok je John Carpenter još čekao u zasjedi, a ispred naših vrata prolazila djeca s čudno osvjetljenim bundevama, čuli smo tihi šapat iz zvučnika. Iste bih sekunde potpisao da je to bio neki unutarnji glas koji govori “Nemoj izlaziti van i slaviti 31. studenog”, ali nažalost nije bio i situacija je počela eskalirati u nepredviđenom smjeru.

U zvučnike nam se uvukao Robert Smith sa svojom mračnjačkom bandom koja je ponajviše harala glazbenom scenom osamdesetih i devedesetih, a kasnije usahnula i morala se predati neonskim svijetlima kojima su obasjane današnje ulice. Danas je i djeci teško izgledati mračno i strašno, kako bi odgovaralo stilu Noći vještica, ali prava atmosfera može se postići ako stavimo The Cure kao podlogu našim noćnim pohodima. Ako danas navečer pogledate kroz prozor, a kuća vam se nalazi u slijepoj ulici prekrivenoj maglom, ova playlista će vam dodatno poboljšati situaciju u kojoj se nalazite. Navodno će vam na vrata pokucati vještice, duhovi i hodajući mrtvaci. Ustvari, duhovi će samo ući, neće kucati.

I spy something beginning with s…

(Visited 63 times, 1 visits today)

Komentari