Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Preminuo Nick Talbot, glazbenik i autor koji se skriva iza imena Gravenhurst

04.12.2014. Nikolina Lončar
gravenhurst

https://www.facebook.com/gravenhurst

Nick Talbot, odnosno Gravenhurst, britanski autor, pjevač, multiinstrumentalist i producent iz Bristola preminuo je  u dobi od 37 godina. Obitelj ovog talentiranog glazbenika odlučila je zadržati uzrok preuranjene smrti za sebe te je zatražila da se poštuje privatnost u njima teškom razdoblju.

Nicka Talbota pamtit ćemo po prepoznatljivom melankoličnom post-rock/indie zvuku, posljednji album, “The Ghost in Daylight”, izdao je 2012. godine, a prošlog tjedna je njegova izdavačka kuća Warp objavila i “Offerings: Lost Songs 2000-2004”, kolekciju Gravenhurstovih demo pjesama.

Kako je Gravenhurst na europskoj turneji  s pratećim bendom 2012. obišao i Zagreb, Ziher.hr imao je i priliku kratko popričati s njim. Što nam je ovaj multi-talent imao za reći možete pročitati u intervjuu, a atmosferu s koncerta smo prenijeli i u izvještaju.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari