Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Preminuo Nick Talbot, glazbenik i autor koji se skriva iza imena Gravenhurst

04.12.2014. Nikolina Lončar
gravenhurst

https://www.facebook.com/gravenhurst

Nick Talbot, odnosno Gravenhurst, britanski autor, pjevač, multiinstrumentalist i producent iz Bristola preminuo je  u dobi od 37 godina. Obitelj ovog talentiranog glazbenika odlučila je zadržati uzrok preuranjene smrti za sebe te je zatražila da se poštuje privatnost u njima teškom razdoblju.

Nicka Talbota pamtit ćemo po prepoznatljivom melankoličnom post-rock/indie zvuku, posljednji album, “The Ghost in Daylight”, izdao je 2012. godine, a prošlog tjedna je njegova izdavačka kuća Warp objavila i “Offerings: Lost Songs 2000-2004”, kolekciju Gravenhurstovih demo pjesama.

Kako je Gravenhurst na europskoj turneji  s pratećim bendom 2012. obišao i Zagreb, Ziher.hr imao je i priliku kratko popričati s njim. Što nam je ovaj multi-talent imao za reći možete pročitati u intervjuu, a atmosferu s koncerta smo prenijeli i u izvještaju.

(Visited 55 times, 1 visits today)

Komentari