Istaknuto
19.10.2017.

Večeras se u Francuskom paviljonu otvara izložba međunarodno priznate multimedijalne umjetnice OKO, povodom čega smo ukratko popričali s autoricom.

11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

Glazba

Rusti i Moskau pridružuju se Repetitoru u Tvornici

19.01.2015. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/repetitorbgd

Foto: facebook.com/repetitorbgd

Popularni nam se Beograđani u Zagreb vraćaju već sljedeću subotu 31.1., a organizatori koncerta najavili su im i pojačanje. Tako ćemo za dva vikenda moći uživati ne samo u Repetitoru, već i u mladima hrvatskim bendovima koje neki prepoznaju kao nade hrvatske indie scene. Ovo je stiglo kao poprilično iznenađenje jer svi koji se sjećaju zadnjeg Repetitorova posjeta Tvornici znaju da su tada nastupali bez predgrupe na što organizatorima nitko nije ništa mogao niti želio prigovoriti. To najbolje pokazuje koliko je Repetitor moćan bend te koliko je širok i bogat njihov repertoar koji se, prema potrebi, može produžiti do čak dva sata. Unatoč tomu, na zagrebačkom nas koncertu dočekuju još dva benda koji će nas svojom bučnom svirkon zagrijati za ovaj nastup.

Rusti je trio iz Kutine nastao 2012. godine. Današnja postava formirala se 2013. godine, a od tada bend bilježi dosta nastupa po hrvatskoj. Vokalne zadatke kao i gitaru na sebe je preuzeo Tomislav Đudarić, bass je u ruke uzeo Mihael Delić, dok je za bubanj sjeo Neno Hadžihajdić. Nazivaju se indie noise punk rock grupom, a u svojoj koncertnoj povijesti od važnijih su nastupa zabilježili nastup s Mikijem Solusom na Mini film festivalu u Kutini, zatim nastup kao predgrupa britancima Johnny Foreigneru te koncert s Vlastom Popić krajem 2013. godine kada su i snimili live EP.

Moskau je noise/post-punk bend iz Koprivnice koji će također zasvirati s Repetitorom u Tvornici Kulture. Ovaj bend čine tri ili puno više glazbenika, a neka glazbala koja ovi ljudi sviraju su gitara, bass gitara, bubanj, harmonika, violina… Ipak, najčešće se na stejđu nađu samo tri člana koje predvodi Ivan Grobenski koji je možda poznatiji sa svojim drugim bendovima Lolita te Go No Go.

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti za 40 hrvatskih kuna, a na dan koncerta potencijalni će posjetitelji morati izdvojiti 55 kuna.

Komentari