Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Glazba

The Cribs misle da Nirvana danas ne bi našla izdavača

01.01.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/thecribs

Foto: facebook.com/thecribs

Gitarist i pjevač nedavnih zagrebačkih gostiju The Cribs, Ryan Jarman, u intervjuu za britanski celebrity-news portal Bang Showbiz rekao je da misli da bendovi poput Nirvane i Sonic Youtha danas ne bi imali izdavača. Pomalo šokantnu i bahatu izjavu o nekima od najvećih alternativnih bendova svih vremena opravdava mišlju da u današnjoj glazbenoj industriji i odnosu prema glazbi nema dovoljno interesa kod slušatelja i izdavača za istraživanje underground scene, a ako se i pojedini izvođač probije, brzo se prelazi na nekog drugog.
Jarman kaže da današnja publika radije kupuje singlove nego albume, te nema naviku preslušavanja cijelih albuma, a smatra da ne možeš upoznati nekog izvođača ako ne preslušaš cijeli album. Dodaje i da Cribsi najzanimljivije stvari stavljaju na albume, a kao singlove odaberu neku sporednu stvar, iako meni sve njihove pjesme i svi albumi zvuče poprilično isto, svojevrsni tipični gitaristički indie-rock. Tko je u pravu možete se uvjeriti preslušavanjem poprilično hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “In the belly of the brazen bull” ili pričekati još koji tjedan na prvi kompilacijski album Cribsa, “Payola”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

Komentari