Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

The Cribs misle da Nirvana danas ne bi našla izdavača

01.01.2013. Tim HrvaćaninVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/thecribs

Foto: facebook.com/thecribs

Gitarist i pjevač nedavnih zagrebačkih gostiju The Cribs, Ryan Jarman, u intervjuu za britanski celebrity-news portal Bang Showbiz rekao je da misli da bendovi poput Nirvane i Sonic Youtha danas ne bi imali izdavača. Pomalo šokantnu i bahatu izjavu o nekima od najvećih alternativnih bendova svih vremena opravdava mišlju da u današnjoj glazbenoj industriji i odnosu prema glazbi nema dovoljno interesa kod slušatelja i izdavača za istraživanje underground scene, a ako se i pojedini izvođač probije, brzo se prelazi na nekog drugog.
Jarman kaže da današnja publika radije kupuje singlove nego albume, te nema naviku preslušavanja cijelih albuma, a smatra da ne možeš upoznati nekog izvođača ako ne preslušaš cijeli album. Dodaje i da Cribsi najzanimljivije stvari stavljaju na albume, a kao singlove odaberu neku sporednu stvar, iako meni sve njihove pjesme i svi albumi zvuče poprilično isto, svojevrsni tipični gitaristički indie-rock. Tko je u pravu možete se uvjeriti preslušavanjem poprilično hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “In the belly of the brazen bull” ili pričekati još koji tjedan na prvi kompilacijski album Cribsa, “Payola”.

(Visited 55 times, 2 visits today)

Komentari