Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

The Cribs misle da Nirvana danas ne bi našla izdavača

01.01.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: facebook.com/thecribs

Foto: facebook.com/thecribs

Gitarist i pjevač nedavnih zagrebačkih gostiju The Cribs, Ryan Jarman, u intervjuu za britanski celebrity-news portal Bang Showbiz rekao je da misli da bendovi poput Nirvane i Sonic Youtha danas ne bi imali izdavača. Pomalo šokantnu i bahatu izjavu o nekima od najvećih alternativnih bendova svih vremena opravdava mišlju da u današnjoj glazbenoj industriji i odnosu prema glazbi nema dovoljno interesa kod slušatelja i izdavača za istraživanje underground scene, a ako se i pojedini izvođač probije, brzo se prelazi na nekog drugog.
Jarman kaže da današnja publika radije kupuje singlove nego albume, te nema naviku preslušavanja cijelih albuma, a smatra da ne možeš upoznati nekog izvođača ako ne preslušaš cijeli album. Dodaje i da Cribsi najzanimljivije stvari stavljaju na albume, a kao singlove odaberu neku sporednu stvar, iako meni sve njihove pjesme i svi albumi zvuče poprilično isto, svojevrsni tipični gitaristički indie-rock. Tko je u pravu možete se uvjeriti preslušavanjem poprilično hvaljenog prošlogodišnjeg albuma “In the belly of the brazen bull” ili pričekati još koji tjedan na prvi kompilacijski album Cribsa, “Payola”.

(Visited 40 times, 2 visits today)

Komentari