Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Video: Remake Robocopa i dokumentarac o autoru Lovca u žitu predvode nove trailere!

08.09.2013. Ivan Dominik
Foto: facebook.com/pages/Robocop-2013

Foto: facebook.com/pages/Robocop-2013

Posljednjih dana, kao i tijekom svakog novog tjedna, izašlo je preko nekoliko zanimljivih trailera nadolazećih filmova, koji bi mogli ili trebali biti uspješni. Najzanimljiviji od njih, ovog su tjedna bili trailer za dokumentarac o J.D. Salingeru te foršpan za nadolazeći spektakl Robocop, koji je remake izdanja iz 1987. godine, Paula Verhoevena s Peterom Wellerom.

Robocop bi mogao postati novi kino-hit i blockbuster, s obzirom na glumačku postavu koja prati protagonista – kojeg glumi mladi Joel Kinnaman – u kojoj se nalaze velika glumačka imena poput Garyja Oldmana, Michaela Keatona i Samuela L. Jacksona. Režiju za film potpisuje Jose Padilha, a u kina ovo djelo stiže već 7. veljače 2014. godine. Do tada, evo prvog trailera:

Uz nadolazeći spektakl, oni mirnije prirode i finije naravi, mogli bi uživati u dokumentarcu o J.D. Salingeru, autora jedne od najboljih knjiga proze u trapericama, “Lovca u žitu”. Salinger, kako se zove ovaj dokumentarac, izašao je u reprodukciju već 6. rujna ove godine, a prethodno je pušten i drugi trailer:

Od ostalih novijih nadolazećih filmova, čiji su prvi traileri izašli ovoga tjedna, valja još izdvojiti i akciju The Art of Steal, film u kojem glavnu ulogu igra neuništivi Kurt Russell. U filmu koji će debitirati na Toronto International Film Festivalu sljedećeg tjedna, uz legendarnog Russella glume i Jay Baruchel, Matt Dillon i Terence Stamp. Film dakle izlazi 20. rujna na TIFF-u, a nedavno je stigao i njegov prvi foršpan.

Također, uskoro izlazi i novi film sa sve popularnijim Jessejem Eisenbergom, koji se proslavio u filmovima Social Network i Now You See Me. Od redatelja filma Submarine, Richarda Ayoadea, stiže film The Double, o Eisenbergovom dvojniku koji mu se pojavi u životu i počne ga uništavati. Ovaj film također debitira uskoro na TIFF-u, ali nema službeni datum izlaska u javnost. No, zato ima prvi trailer.

Konačno, stiže i jedan božićni film! Paul Giamatti i Paul Rudd glume francuske Kanađane koji odlaze proslaviti Božić u New York. U filmu All is Bright Phila Morrisona ima mnoštvo humora i božićnog duha te bi djelo moglo biti pravo osvježenje među uvijek istim i pomalo dosadnim filmovima ove tematike. Početkom listopada film izlazi u “limitirani optjecaj”, međutim, već do Božića bi ga mogle gledati sve znatiželjne oči. Do tada, prvi trailer za ovu novu komediju jest ovdje:

(Visited 30 times, 1 visits today)

Komentari