Istaknuto
11.10.2017.

Boris Svrtan, ravnatelj kazališta Gavella, otkrio nam je planove za izgradnju nove kazališne dvorane u koju će se smjestiti novopokrenuta Scena 121, a prokomentirali smo i ovogodišnje Gavelline večeri, novu Gavellinu sezonu te sve veći broj mladih glumaca i redatelja koji surađuju s Gavellom.

08.10.2017.

Zadnja tri mjeseca 2017. godine očekuje nas veliki broj raznolikih glazbenih sadržaja, od premijernog koncerta kultnog islandskog sastava Sigur Ros u Domu sportova do novih sezona popularnih programa kao što su MIMO, ZEZ, Good Vibrations, Začarana Močvara i drugi.

Glazba

Video: Sigur Ros najavili album i objavili novu pjesmu!

22.03.2013. Tim Hrvaćanin
Foto: sigur-ros.co.uk/kveikur/

Foto: sigur-ros.co.uk/kveikur/

Islandski post-rock čudaci Sigur Ros danas su potpuno neočekivano, putem svoje službene stranice i profila na društvenim mrežama, najavili izlazak novog studijskog albuma u lipnju. Album imena “Kveikur” sadržavat će devet pjesama, a najavljuje ga singl Brennistein, za koji već na prvo slušanje možemo reći da je nešto potpuno drugačije od dosadašnjeg opusa Sigurovaca.

Prošle godine izdali su hvaljeni album “Valtari” (kojem je prethodila višegodišnja pauza), nakon čega je uslijedila svjetska turneja, a za ovo ljeto imaju najavljeno više festivalskih nastupa. Bend će album izdati kao trio, jer ih je nedavno napustio klavijaturist Kjartan Sveinsson.

Popis pjesama:

Brennistein
Hrafntinna
Isjaki
Yfirbord
Stormur
Kveikur
Rafstraumur
Blapradur
Var

Komentari