Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Zagreb Book Festival: Diskusije o fragilnosti kao o umjetničkom i životnom problemu

21.05.2017. Ziher.hrFoto: facebook. com/ZagrebBookFestival

I ove godine će se u rasponu vremena od 22. 5 do 28. 5. održati još jedan, treći po redu, Zagreb Book Festival u Muzeju za umjetnost i obrt. Festival svake godine predstavi po jednu zemlju kao svog partnera pa njezine književne tematike budu vodeći motiv cijelog festivala. Ove godine to je Austrija. Organizatori festivala žele kroz aktualne i važne teme hrvatskoj publici približili austrijsku književnost, film, glazbu pa tako i društvenu klimu.

Ovogodišnja tema festivala je fragilnost. Ona zauzima ključno mjesto u djelima mnogih umjetnika, kao i u životima svih nas. Ona će biti predstavljena i komentirana s nekim od najznačajnijih europskih intelektualaca, kroz promocije različitih književnih naslova te u večernjim diskusijama festivala. Ondje će se razgovarati o našim svakodnevnim fragilnostima – ravnopravnosti, društvenim sustavima, dijalogu o vrijednostima, slobodi govora i mnogim drugima.

Razgovor o fragilnosti iz svakog životnog aspekta

Posjetitelji će tako na ljetnoj pozornici MUO-a u 20 sati moći poslušati razne tribine na temu fragilnosti. U ponedjeljak 22. 5. će moći posjetiti događaj na temu fragilnost ravnopravnosti – Žene, manjine i ostatak svijeta u kojem će sudjelovati Erica Fischer, Karl-Markus Gauss, Ece Temelkuran, a moderirat će ga Morana Kasapaović. U utorak 23. 5. će se razgovarati o fragilnosti društvenih sustava gdje će sudjelovati  Richard Overy, Karl-Markus Gauss, Rob Riemen, u srijedu o fragilnosti ljudskog bića kroz proces starenja s gostima Monikom Wogrolly, Zoranom Ferićem i Igorom Mandićem, u četvrtak o fragilnosti slobode govora s gostom Igorom Mandićem, a u petak o fragilnosti dijaloga o vrijednostima  – Isus Krist Komunist i ostali režimi s gostima Teresom Forcades, Predragom Lucićem, Nebojšom Zelićem. Za vikend će se raspravljati o fragilnosti početka i fragilnosti virtualnih identiteta.

Festival namijenjen svim generacijama

Osim ove vodeće teme, na Festivalu će biti predstavljeni i domaći novi književni noviteti u programu – svježe i domaće. Pa će tako ondje Irena Matijašević predstaviti svoj novi naslov Kao kiša, Slađana Bukovac djelo Stajska bolest, Neda Miranda Blažević-Krietzman svoju knjigu Opseg otpora, održat će se čitanje Knjževne grupe 90+ pod nazivom Proezija jam session, a u nedjelju će u 21 sat biti održana dodjela nagrade Baklan Noir.

Zagreb Book Festival i ove godine je mislio i na onu najmlađu publiku pa će u prijepodnevnim satima održavati razne zanimljive dječje radionice i promocije pod nazivom Miksano za male, a u večernjim satima će svakog dana u kinu Tuškanac biti prikazan po jedan film na temu festivala pod programom Movie Time. Održat će se projekcije filmova Black, Brown, White i  Macondo. 

Festival će biti zatvoren u nedjelju popraćen After partyjem MUO-a s nastupom DJa GentleGum.

 

 

Komentari