novo u kinu
29. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 2 minute Povratak Poa, pande koja ne oprašta kung-fu te nova suradnja Godzille i Konga, vječitih rivala koji su u stvarnom životu dobri kolege, obilježit će ovaj filmski mjesec.

22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

Nagrade

Ziherov adventski kalendar 2015: 1/25

Vrijeme čitanja: 2 minute

Drage Ziherice i Ziherići,

Vrijeme je Adventa pa je došao trenutak da i ja na kratko prestanem provoditi noći po klubovima i smucati se po svim mogućim kulturnim događanjima u Zagrebu, već da te aktivnosti prepustim vama. S razlogom je Ziherov party bio prije no što moram zasukati rukave.

Umjesto da adventsko vrijeme provedete u shoppingu prežderavajući se čokoladama iz običnih kalendara, Ziherov će vas adventski kalendar danas i idućih 24 dana odvesti na odlične koncerte, izložbe, kazališne predstave i kino projekcije te ću vam odmor kroz božićne praznike uljepšati sjajnim knjigama i glazbenim izdanjima.

Kako ne biste pomislili da se šalim ili da sam neozbiljan, odmah prvog dana darujem vam ulaznice za jedan od najiščekivanijih koncerata cijele ove godine. Britanski mračnjaci Editors sutra će, 2. prosinca, po peti put posjetiti Zagreb. Dolaze u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju svoj peti studijski album „In Dream“. Ako mene kao njihovog dugogodišnjeg fana pitate, s albumom su se opet vratili u stvaralačku formu, napisali su jednu od najboljih pjesama u cijeloj karijeri (Marching Orders), a uživo su ionako uvijek izvrsni.

Prilikom zadnjeg posjeta prošle godine rasprodali su Tvornicu kulture, a nadolazeći je susret rezerviran za istu lokaciju. Osim u Tvornici, petorka iz Birminghama svirala je i dva puta na Inmusic festivalu, 2009. te 2013. godine, kada su po mom skromnom mišljenju održali najbolji koncert tog izdanja festivala. No, njihov ponoćni koncert 2010. u klubu Aquarius još je uvijek nenadmašen i o njemu se s užitkom priča među fanovima. Ja to znam jer sam, naravno, bio na svim koncertima. Možda će baš sutrašnji zagrebački susret nadmašiti sve dosadašnje.

mraziheditors

DANAŠNJI POKLON I KAKO GA OSVOJITI

S obzirom na to da je prvi dan Ziherovog adventskog kalendara, bit ću darežljiv pa ću čak dvoje čitatelja Zihera nagraditi s ulaznicama za ovu koncertnu poslasticu. Naravno, samo ako ste bili dobri ove godine i puno čitali Ziher.hr. Ulaznice možete osvojiti tako da posjetite Ziherovu Facebook stranicu (lajkate je pritom ako još niste), pronađete ovu objavu na našem zidu i u komentare zalijepite link na jednu od 10 pjesama Editorsa koje je u svojoj retrospektivi o njihovih najboljim pjesmama izdvojila Ziherova novinarka Helena Kezerić. Dakle, ne bilo koju pjesmu Editorsa, nego jednu od tih 10 iz tog članka.

Dobitnici će biti nasumično izabrani, a njihova će imena biti objavljena danas oko 22h. A sve zajedno vas pozivam da mi se sutra pridružite na šanku u velikom pogonu Tvornice. Bit ću tamo od 21h jer prije Editorsa svira i riječki Jonathan, naš bend svjetskog zvuka koji ovih dana bandi Toma Smitha svira kao predgrupa na koncertima u Bologni te Ljubljani.

Do sljedećeg Ziherovog adventskog zadatka,

Djed Mraziher

mraziher advent kalendar draft

Be social

Komentari