Intervju

After Affair: “Masters doživljavamo kao domaći teren”

after
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Na Ziheru je u tijeku mjesec Bosne i Hercegovine, prvi u nizu šetnje po regiji koja je kao projekt zamišljena tako da svaki mjesec odaberemo jednu zemlju iz okruženja i pronjuškamo koji se sve kulturni dragulji kriju u njoj. Cilj ove šetnje je srušiti granice kada je u pitanju kultura i istražiti što se to dobroga i kvalitetnog krije u zemljama koje su nam jezično, kulturalno i kilometarski bliske.


Uvijek rado ugostimo naše drage komšije i potrudimo se biti barem upola dobri domaćini kao oni nama. Subota na horizontu donosi novu priliku za praksiranje gostoljubivosti pred nadolazeću nam sezonu. Ako vam je promaknulo događanje u Mastersu ispravite pogrešku nakon što pročitate intervju s njegovim glavnim akterima – duom After Affair.

Pozdrav After Affairovci. Iz dva razloga ste nam izuzetno zanimljivi sugovornici: prvi je taj što smo mjesec svibanj posvetili glazbi iz BIH tako da ćete biti u poznatom vam društvu, a drugi je upravo vaš nastup 18. svibnja u zagrebačkom klubu Masters.

Radujemo se zbog toga, zadovoljstvo je naše!

Za početak molit ću vas jedno kratko predstavljanje. Tko su članovi, koji vam je background i kako ste odlučili stopiti se u After Affair?

Bojan Jović i Ivan Zrno. Malo duže poznanstvo, jedna b2b svirka i to je bilo to, desio se klik. The rest is history.

Koju glazbu ste slušali prije nego što ste otkrili elektronsku glazbu?

Toliko godina slušamo elektroniku da sam zaboravio da je postojalo vrijeme prije nje. Bilo je tu hardcore i hip hop faza, šarenih glava i spuštenih hlača.

Što van elektronske glazbe slušate? Nalazite li inspiraciju i u drugim žanrovima?

Uhh…spisak je ogroman: ambient, movie music, soul, indie dance, nu disco. Apsolutno, inspiracija je svuda oko nas.

after
Foto: Press

Kada biste se morali ograničiti kako biste nazvali svoj glazbeni smjer?

Ovo je uvijek najteže pitanje jer jednostavno ne volim žanrovsko ograničavanje. Dark, sweet, hypnotic, twisted deep, house, disco, techno. Sve ono što pokreće tu čudnu, ludu energiju u nama i čini da se izgubimo u trenutku.

House glazba može lako implementirati i razne druge žanrove te ih modelirati na svoj način. Koji je vaš potpis u tome?

To ustvari i jeste čar dj-inga i housea. Sve je stvar određenog trenutka.

Kakva je bosanska scena? U kojim se gradovima najbolje partija? Tko žari i pali od bosanskih DJ-a? Imate li i neka imena onako ispod pulta na koje bismo trebali skrenuti pozornost?

Iz mjeseca u mjesec sve bolja i bolja. Moram priznati da se polako budi cijela zemlja. Rade se super bukinzi. Stvorile su se neke nove struje, nove ekipe sa sjajnim osjećajem za muziku. Dosta toga je postignuto u posljednje četiri godine i to nas jako veseli. Mnogo je tu mladih dj-a i organizacija iz BiH, Srbije i Hrvatske čije vrijeme tek dolazi.

Čiji setovi se puštaju dok kuhate, trenirate, afterirate?

Zadnje na playlisti:
1. Giegling Mix 07 – DJ Metatron – This is not
2. Prins Thomas Boiler Room Oslo DJ Set
3. art:cast #56 by Sandrino – live set from OnderOns @ Ruigoord

after
Foto: Press

Što biste izdvojili od svojih internacionalnih nastupa i što smatrate trenutnim vrhuncem svoje karijere?

Stotine svirki i stotine različitih doživljaja sreće, svaka s istim žarom. Ipak bih izdvojio prošlogodišnji nastup na Exit Dance Areni i mini USA turneju te primanje Ambasador nagrade za Regionalni DJ Godine. A tu je naša beba Garden of Dreams festival, prvi festival u našoj organizaciji. Zamišljen je kao trodnevni festival koji će biti održan na tri lokacije: Historijski muzej Bosne i Hercegovine, Dom mladih i plato ispod repetitora na Humu. Datum dešavanja je od 21.06. do 23.06. u Sarajevu.

Već ste nastupali u Zagrebu. Kako ste zadovoljni reakcijom zagrebačke publike?

Sa Zagrebom se desila ljubav na prvu svirku kao i Mastersom. Dosta zagrebačke ekipe je već bilo upoznato s našim radom jer su više puta bili u Sarajevu na našim partijima tako da mi to već doživljavamo kao domaći teren.

Ostavljam vam prostor da napravite najavu. Zašto bismo trebali doći u što većem broju?

Pozivamo sve prijatelje muzike da nam se pridruže u još jednoj čarobnoj noći u ovom divnom prostoru koji jednostavno ima dušu. Allow yourself to be drifted!


Mjesec Bosne i Hercegovine:

Helem nejse

Sevdah

Eurosong

“Topla voda” (Letu štuke)

Be social

Komentari